Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Violència de Gènere : Breus

Castella-la Manxa TV obre el seu informatiu amb carn picada per il·lustrar l’esquarterament d’una dona

dimecres 13 de novembre de 2013

Castella-la Manxa TV obre el seu informatiu amb carn picada per il·lustrar l'esquarterament d'una dona

Aquesta és la forma que ha triat la direcció d’informatius de l’ens públic castellanomanxec per obrir l’edició nocturna del noticiari , conegut com ’El Mirador ’ . Feien referència a la notícia de l’assassinat d’una veïna del poble de Cifuentes que va perdre la vida a mans de la seva parella , de professió carnisser .

El Comitè d’Empresa de RTVCLM ha denunciat aquest dimarts , a través d’un comunicat , "el tractament informatiu amarillista , humiliant , feridor , macabre i desagradable que la cadena està donant a les notícies sobre el crim ocorregut a la localitat de Cifuentes ( Guadalajara ) , en què un home va matar i esquarterar la seva dona " .

El comitè es mostra una clara oposició al tractament que s’ha donat a aquesta notícia i afirma en el comunicat que "ni entenem ni molt menys compartim el criteri amb el qual aquesta notícia s’ha incorporat a l’escaleta de l’espai informatiu " .

Els denunciants apunta que la causa d’aquest trepitjada a l’ètica periodística s’ha de "posar en mans de persones que no són professionals , la televisió de tots . Gent sense ètica ni dignitat periodística i que així ho demostra dia a dia" .

A més , els sindicats apunten en el seu comunicat directament amb noms i cognoms als responsables d’aquest tractament informatiu : "gent que pensa que a la televisió val tot com Pilar Pagès, persona a qui se li " va ocórrer la peça " , o l’actual editora de la tarda Almudena Collado , que la va encarregar a través de la coordinadora de Societat Marta Valdivieso , a l’empara del Director d’ Informatius José Eduardo Medina , però tots sota l’única direcció i màxim responsable que és el director de RTVCM Nacho Villa . " .

Per a aquest col · lectiu sindical de l’ens autonòmic , ells " són responsables , còmplices de manipulació , groguisme i falta d’ètica professional . Recreant-se en fets , que s’aproximen al més bast , repugnant i sàdic de l’espècie humana " .

Manipulació política

La setmana passada , el Comitè d’Empresa de RTVCM ja va fer pública una altra denúncia sobre el tractament esbiaixat d’algunes informacions en els espais informatius d’aquesta televisió pública . En aquest text assegurava que "més enllà de la manipulació que diàriament es du a terme per part dels responsables dels Informatius de Castella - la Manxa Televisió i Ràdio Castella -la Manxa" també s’està produint una subtil manipulació política en notícies que , en principi , no tenen aquest component polític com són els successos .

Ho exemplifiquen amb el tractament que va rebre la notícia d’una agressió a una noia de Puertollano , ( Ciutat Real) . Els sindicats afirmen que la peça contenia els elements lògics d’una notícia de successos fins que es van incloure elements manipuladors que anaven en la línia , suposadament , de perjudicar el PSOE , partit de l’oposició en aquesta comunitat governada pel PP : "una vegada que es deixa constància de l’alarma provocada per l’agressió s’afegeixen altres dades que , sens dubte , tenen un altre objectiu que res té a veure amb la informació o amb el servei públic : ’ l’Ajuntament està governat per la socialista Maite Fernández ’ i aquesta ’ no respon ’ a aquests temors dels veïns " .

Des de l’ens públic manxec no s’ha donat cap resposta oficial a aquestes denúncies públiques .

Fonts: CadenaSER

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: