Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Dones en Xarxa

Catalunya Plural i Dones en Xarxa #25N

dilluns 25 de novembre de 2013

Catalunya Plural i Dones en Xarxa #25N

Avui dones en xarxa iniciem un nou projecte, comencem una col·laboració amb la Catalunya Plural, l’edició catalana de Eldiario.es. Tenim un nou espai a la xarxa, el bloc de dones en xarxa a catalunyaplural Hem iniciat aquest projecte coincidint amb el Dia internacional contra la violència de gènere, 25 de novembre, un dia de reivindicació de la igualtat i del dret de les dones a viure lliures de violència.

A aquest nou espai trobareu alguns de les noticies més destacades i el conjunt d’articles de les nostres opinadores. Inaugurem aquest bloc amb l’article de Lourdes Muñoz, presidenta de dones en xarxa, Volen derogar la llei de violència de gènere.

Catalunya Plural, vol donar veu, i així esdevenir un espai de la societat civil que vol defensar els drets socials, un lloc on confluïm diverses veus progressistes i podem sumar esforços.

Dones en xarxa vol contribuir a Catalunya plural aportant opinions i visions que posen l’èmfasi en els drets de les dones. Ho fem convençudes de les aportacions que podem fer les dones i el feminisme per aconseguir la justícia social de totes les persones. Seguirem la nostra línea de treball basada en Internet com un espai per l’empoderament de les dones, incorporant continguts a favor dels drets de les dones a la xarxa i defensant un internet lliure com espai per la societat del coneixement.

A continuació reproduïm l’article:

"Avui, dia 25 de novembre, dia internacional contra la violència vers les dones, ’Dones en xarxa’ iniciem aquest espai de reflexió perquè la nostra raó d’ésser és assolir els drets de les dones.

La violència de gènere creix i, per tant, la situació de les dones empitjora -ja són 44 dones víctimes en el que portem d’any, segons l’estadística oficial; 92 segons les xifres de feminicidio- fonamentalment per la doble crisi econòmica i institucional.

La crisi econòmica suposa un fre a la denúncia de les víctimes per la manca de recursos i per por de no trobar una feina ( el 90% ho considerà així segons un recent estudi d’Adecco).

En la crisi institucional, hem passat d’un cicle -des de finals dels 90 fins al 2011- de creixement de tots els serveis per abordar la violència de gènere, a una reducció de pressupostos i serveis, quan encara no estava desplegat un sistema integral d’atenció en tot els àmbits. El missatge dels governs a les dones ha deixat de ser "  posarem els mitjans per tal que puguis sortir d’aquesta situació".

La situació encara serà pitjor si tal com recull la llei d’administració local s’acaba amb els punts d’atenció i serveis de proximitat dels ajuntaments. El 2002, des de la Regidoria de les Dones de Barcelona, vam impulsar els punts d’informació i atenció a les dones en tots els districtes per a prevenir i detectar la violència de gènere i donar suport a les dones que la pateixen per a poder sortir d’aquest situació tant difícil.

Per lluitar contra aquest xacra social, cal no només tenir una llei que permeti interposar una denúncia, sinó que també s’ha de garantir que les dones es trobin acompanyades, assessorades i segures per emprendre la difícil decisió de separar-se i de denunciar a les seves parelles. Les dones en situació de violència de gènere se senten atrapades pels seus maltractadors i el fet de no posar els recursos per a que veritablement puguin tenir una vida digna i lliure és condemnar-les a viure sota la violència i amb perill per la seva vida.

Els serveis de proximitat a les dones són imprescindibles per donar suport a les víctimes de violència i per a promoure la igualtat. És necessari prevenir la violència gènere, generant noves actituds igualitàries entre dones i homes, anar a l’origen de la violència: la discriminació que pateixen les dones a la societat. Els governs han de promoure pobles, ciutats i països lliures de violència vers les dones.

Volen derogar la llei de violència de gènere sense passar pel Parlament. El govern del PP està incomplint la llei integral contra la violència de gènere i ho fa reduint els pressupostos destinats a la lluita (27% de retallades en el pressupost general de l’estat des de 2011) i també ho fa mitjançant la llei de règim local que contradiu a la llei integral, ja que aquesta recull el dret de les dones víctimes i els seus fills a l’atenció integral i a la prevenció.

La llei integral contra la violència de gènere va ser el fruit d’anys d’impuls dels moviments de les dones i de les dones feministes als partits. Gràcies a tot aquest esforç es va crear una xarxa de serveis als ajuntaments i posteriorment dues lleis de drets de les dones com són la llei integral contra la violència de gènere i la llei catalana contra la violència masclista.

Avui 25 novembre hem de recordar que tenim una llei integral contra la violència que garanteix drets de les dones, que no volem que la deroguin per acció o por omissió. Tenim dret a que s’acompleixi la llei integral, una eina per assolir la ciutadania plena de les dones: poder viure en llibertat i igualtat."

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: