Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Comunicació : Breus

Cinc escriptores espanyoles es posen a la pell de cinc dones excepcionals d’Àsia

dimecres 13 de novembre de 2013

Cinc escriptores espanyoles es posen a la pell de cinc dones excepcionals d'Àsia

Les vides de cinc dones excepcionals de països asiàtics han sortit de l’anonimat de la mà de cinc escriptores i periodistes espanyoles. Les biografies de cadascuna d’aquestes dones ben podrien ser l’argument d’una pel·lícula i de moment ja són a eix de la campanya "Vides en progrés" impulsada a Espanya per l’organització no governamental Pau i Desenvolupament.

Les escriptores i periodistes Mara Torres, Carmen Posadas, Ángeles Caso, Almudena Grandes i Rosa M ª Calaf es posen a la pell de cadascuna d’elles, per donar protagonisme a les seves biografies, "plenes de fites de gran repercussió social i que amb valor i esforç que han arribat molt alt", explica Isabel Fernández com a portaveu de l’organització.

Així , les històries d’Angelita Preciós ( Filipines ) , Nguyen Ha ( Vietnam ) , Ith Soepha ( Cambodja ), Francisca de Fátima ( Timor Oriental ) i Rahima Begum ( Bangla Desh ) no són les habituals en aquests països , però podrien tenir continuïtat i replicar- si cada vegada més dones troben en el seu entorn el suport per estudiar i realitzar les seves iniciatives .

La campanya , finançada per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional ( AECI ) i creada per Jorge Martínez de Germinal Comunicació , sorgeix el març d’aquest mateix any , com a part d’un programa sobre drets polítics i econòmics de les dones que l’ONG desenvolupa en aquests cinc països.

Angelita Preciós

Angelita Preciós és als seus 53 anys un referent per a homes i dones de Filipines i d’altres països. La periodista Mara Torres es posa a la pell d’aquesta líder tribal indígena per donar el testimoni d’una dona que es va obstinar a aconseguir atenció sanitària per als malalts de lepra , en contra de les creences supersticioses que veien en la malaltia els efectes d’un vent negre.

La lepra va arribar a causar fins a 24 morts cada setmana entre els membres de la tribu Mamanua , a la qual pertany Preciós . Després de preparar-se com treballadora sanitària , va aconseguir que un metge visités per primera vegada la seva comunitat i va emprendre l’alfabetització de les comunitats locals .

A Filipines, una de cada cinc dones de 15 a 49 anys ha estat víctima de violència, el 14,4 % de les dones casades ha experimentat abusos físics i més d’un terç, el 37% de les separades han patit violència .

Històries que "es repliquin "

L’organització va contactar amb les escriptores i segons explica Isabel Fernández , " els va agradar molt la idea" i van accedir a participar-hi de forma desinteressada. Va ser llavors quan la iniciativa va començar a prendre forma .

Les cinc " han sabut respectar que nosaltres estem allà per donar-los suport i que són ells els que decideixen la seva pròpia vida " , assegura la portaveu de l’ONG . "El nostre objectiu és que les històries d’aquestes cinc dones" es repliquin , que hi hagi més històries com aquestes " , explica Isabel Fernández .

La campanya " Vides en progrés" es presentarà aquest dimecres i les biografies d’aquestes cinc dones excepcionals es podran comprar a partir de llavors en la llibreria " La Central " de Madrid . El recaptat amb la venda dels llibres anirà destinat íntegrament als programes d’igualtat de gènere que l’ONG Pau i Desenvolupament porta a terme a Bangladesh , Cambodja , Timor Oriental , Filipines i Vietnam .

Font: RTVE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: