Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Dones en Xarxa

Crònica Còctels & Net especial estiu amb Gisela Navarro

La il·lustradora explicà el seu ús estratègic de les xarxes socials
divendres 23 de juny de 2017

Crònica Còctels & Net especial estiu amb Gisela Navarro

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]

El Còctels & Net especial estiu es va dur a terme a Castelldefels acompanyada d’una il·lustradora que ha fet servir les xarxes per a la seva promoció professional. La Gisela Navarro sempre havia dibuixat, des de ben petita havia estat vinculada a l’art però mai n’havia fet d’això la seva feina. Un dia, Nawden, un perfil d’Instagram que fa difusió d’art, va compartir un dels seus dibuixos. En 24 h va passar de tenir 200 a 1.000 seguidors. Això la va animar i de seguida li van començar a fer encàrrecs per la xarxa. Llavors va decidir obrir una pàgina web amb la facilitat i accessibilitat que li va permetre una eina com WordPress, i on hi va instal·lar un servei paypal per fer pagaments. A partir de llavors, ha rebut encàrrecs cada cop més professionals, com una peça il·lustrada per TV3. També ha estat seleccionada, entre d’altres festivals i esdeveniments, a la Fira d’Il·lustradors de Barcelona. Avui dia, dedica unes 2 o 3 hores a dibuixar, ho fa amb l’iPad i afirma dedicar tant temps a la il·lustració com a penjar el seu treball a les xarxes. Gisela explica que a l’story de l’Instagram hi posa tot allò que està work in progress, allò "fresc", mentre que al seu perfil penja només els dibuixos acabats que vol que perdurin.

Com a il·lustradora, la xarxa social més important per a ella és l’Instagram perquè és tot imatge. Tot i això, també fa ús de moltes altres xarxes amb finalitats diferents: Pinterest per seguir a altres artistes i BHands com a portfoli. També YouTube és una xarxa important per ella, on pot aprendre moltes coses gràcies als tutorials. A partir d’aquí, la Gisela sap molt bé les estratègies de comunicació necessàries que ha de fer servir a les xarxes per posicionar-se. Parla de l’etiquetatge i dels hashtags com a eina fonamental, així com de l’ús de la publicitat. Gisela explicava que a les seves fotos etiqueta tant a persones com a comunitats que li agraden. D’altra banda, la Lourdes Muñoz va intervenir per explicar que a Internet la publicitat, amb molt pocs diners i un públic ben segmentat, pot ser realment útil. Aquest és el cas de la Gisela, que té un target concret, les dones, i una franja horària que li funciona a nivell publicitari, les sis de la tarda. Això ho va descobrir provant a quines hores tenia més resposta, i és que a Internet molts cops funciona així: amb l’assaig error.

Per finalitzar, la Gisela va reivindicar la necessitat de donar-nos suport entre nosaltres per fer un ús empoderador de les xarxes. Allò que la Marcela Lagarde, recordaren Carme Sànchez i Lourdes Muñoz denominava sororitat. Perquè, en paraules de Gisela "si no formes part d’una comunitat, a Internet no ets ningú".

P.-S.
Totes les imatges de l’esdeveniment: https://www.flickr.com/photos/dones...

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: