Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Violència de Gènere

Contra la violència de gènere

Rosina López és presidenta de la Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat
dimarts 1 de desembre de 2009

Contra la violència de gènere

Un any més hem de lamentar-nos del degoteig de víctimes de la violència masclista. És cert que ens hem dotat d’un avançat corpus legal per perseguir als maltractadors i protegir a les víctimes, però la veritat és que les morts i les agressions continuen.

Hem d’aportar les nostres reflexions per aturar aquesta trista dinàmica. Intentaré fer unes breus pinzellades: s’ha constatat que els maltractadors no pertanyen ni a una sola classe social ni a un sol grup d’edat, però, alhora, s’ha detectat també una tendència a l’augment de les actituds masclistes entre els més joves. Reforçar l’educació per a la igualtat a les primeres etapes de la vida és, doncs, fonamental.

Víctimes hi ha també de tota condició, però no podem negar que hi ha víctimes més desprotegides que altres, víctimes amb un menor accés a la informació i als recursos. Per això, des de la Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat, hem insistit sempre a treballar molt la formació, la informació i la participació de les dones en tota mena de xarxes socials i culturals.

Un altre element d’anàlisis seria la relació entre la crisi de valors i la violència masclista. Potser a la nostra societat hi ha gent que no sap valorar allò que té, la insatisfacció permanent crea frustració i la frustració pot crear violència. Hem de potenciar l’educació en valors al llarg de tota la vida, hem de recuperar l’hàbit de dialogar i parlar més, de pensar i llegir més. Cal fer petites aturades a les nostres atrafegades vides i gaudir del que tenim. Buscar temps per reflexionar, reflexionar per crear igualtat.

Article publicat a El Far

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: