Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Internacional : Breus

Cooperatives de dones a l’Índia: 6 futurs amagats en 6 microcrèdits

divendres 27 de juny de 2014

Cooperatives de dones a l'Índia: 6 futurs amagats en 6 microcrèdits

El que va ajuntar la fam no ho pot separar la pobresa. Podria ser aquest el titular que expliqui què són els shangams, unes "cooperatives" de dones que van néixer-i créixer-en resposta a la vulnerabilitat que suposa haver nascut en un dels estats més deprimits de l’Índia, el d’Andhra Pradesh, una de les zones més remotes i rurals del subcontinent, habituada a enfrontar-se a seriosos problemes de sequera, aquests la primera conseqüència és la manca d’aliment i, per tant, de desenvolupament intel · lectual.

Han estat segles i segles de veure condemnades a l’ostracisme; de vexacions, de maltractaments o, en el millor dels casos, de saber-se un zero a l’esquerra una vegada complerta "la seva funció" de procrear. Moltes dones van començar a organitzar-se ia crear grups de treball, de suport i d’ajuda, de teràpia; a estudiar per armar-se contra l’hostilitat inherent d’aquells territoris on la civilització, tal com l’entenem a Occident, mai va tenir cap pressa a arribar.

Avui hi ha més de 4.200 shangams que tenen més de 56.000 dones associades, de les quals més deu mil gaudeixen del programa de microcrèdits de la Fundació Vicente Ferrer i altres sis mil participen en centres d’entrenament i pràctiques laborals. A més, i per un lògic efecte dòmino, s’han generat 1.200 shangams per a persones amb discapacitat que compten amb 15.000 associats i 18 residències escolars que donen cobertura a 1.200 estudiants amb algun tipus d’incapacitat. En total, 978 pobles coberts pel Fons de Desenvolupament per a Dones. Les claus: empoderament i educació.

Ho explica Nalliwari una dona de 35 anys que quan era nena es va lliurar de treballar en el camp però no de cosir i cosir-sense cantar-, i que avui lidera el shangam de Vanaja alhora que estudia 10è grau a l’escola a la qual llavors no va poder acudir. Vol ser professora o pnfermera i treballa en un programa de sensibilització en VIH, els casos segueix de prop després d’haver rebut un programa de formació de 21 dies.

(...) Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: