Webs Locals

Agenda de Cornellà [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Web local Cornellà

Cornellà en campanya contra la violència de gènere

dijous 5 de novembre de 2009

Cornellà en campanya contra la violència de gènere

El RCD Espanyol, l’associació Quixots Blanc-i-blaus, el Consell Municipal de la Dona i l’Ajuntament de Cornellà col·laboren en una campanya divulgativa de sensibilització enfront la violència de gènere que culminarà el 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones.

El passat diumenge, 4 d’octubre, amb motiu de la Cursa Popular Ciutat de Cornellà, es va realitzar la primera acció vinculada a la campanya, que incloia una cursa familiar solidària, i es va regalar als participants una samarreta amb el lema.

El conjunt de la campanya combina accions de presència al carrer amb formació preventiva als instituts i actes divulgatius. L’objectiu és visualitzar aquesta problemàtica a nivell de tota la ciutadania, aprofundir i perseguir-la, analitzar aquesta violència en totes les seves dimensions i potenciar el rebuig absolut i unànime per part de tota la ciutadania.

La violència vers les dones es considera la manifestació més latent de la discriminació i la desigualtat entre les relacions de poder dels homes contra les dones. És un factor cultural que només el conjunt de la societat pot contribuir a erradicar.

Col·laboren en la difusió de la campanya l’associació Cornellà Compra a Casa, les àrees bàsiques de salut de Sant Ildefons i Gavarra, i El Corte Inglés. Així mateix, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Institut Català de les Dones.

Està previst iniciar un treball amb els alumnes del centres d’ensenyament secundari de la ciutat sobre la confecció de frases i eslògans que facin referència a la problemàtica de la violència masclista. Es premiaran les tres millors propostes. Així mateix, el dibuixant Toni Batllori realitzarà una vinyeta sobre els estereotips i la detecció de la violència per fer-ne divulgació i prevenció als instituts.

Entre el 20 d’octubre i el 8 de novembre es podrà visitar al Museu Palau Mercader l’exposició titulada Àfrica, femení singular, que anirà acompanyada d’una taula rodona amb dones africanes, contra la mutilació genital femenina que encara es practica en alguns països d’aquest continent.

El dia 20 de novembre, el RCD Espanyol organitza un sopar de sensibilització i recollida de fons al seu nou estadi, un sopar obert a tots els ciutadans i ciutadanes que hi vulguin col·laborar i on es preveu l’assistència de personalitats de l’àmbit esportiu, polític, empresarial i social.

La campanya culminarà el 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, protagonitzat per una xerrada al Patronat Cultural i Recreatiu (18.30 hores) sota el títol Xerrada sobre prevenció: el mite de l’amor romàntic.

La idea de la campanya va sorgir arran d’una proposta de col·laboració de l’Associació Quixots Blanc i Blaus, una entitat que treballa en accions solidàries. L’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones, va assumir aquesta proposta tenint en compte la profunda implicació de la ciutat en la lluita contra la violència de gènere.

Des del Consell de la Dona, un òrgan que té per objectiu la participació de la dona en totes aquelles qüestions referides a potenciar la igualtat d’oportunitats, a l’any 2000 es va instaurar la Comissió Institucional sobre Violència de Gènere, amb l’objectiu de coordinar les actuacions en aquesta matèria amb les diferents institucions i departaments involucrats.

Des d’aquesta comissió s’ha definit un protocol d’actuació i un circuit d’intervenció en el qual totes les institucions estan totalment coordinades amb la finalitat d’unificar criteris per atendre i oferir solucions de la manera més ràpida i eficaç possible a les dones que pateixen aquest tipus de violència i adreçar-les als serveis més indicats en cada moment.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cornellà va aprovar l’any 2002 per unanimat una moció per comparèixer, exercitant l’acció pública, en tots els casos de denúncies per agressions formulades per les dones víctimes dels maltractaments.

Així mateix, a través del Consell Municipal de la Dona es va presentar al Ministeri de Justícia una proposta de modificació de l’article 153 del Codi Penal amb l’objectiu que existeixi un tipus penal autònom per a la violència psíquica i que aquesta pugui ser tinguda en compte en la fase d’instrucció per tal de que pugui arribar a judici.

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones organitza anualment els actes reivindicatius amb motiu del dia 25 de novembre, participa en activitats formatives als instituts, i ofereix assessorament i suport a les víctimes de violència de gènere.

L’Ajuntament de Cornellà recorda el mes de novembre la xifra de víctimes mortals de la violència masclista durant el ple municipal. Aquesta campanya de sensiblització s’emprèn com una responsablitat nova més enllà del treball que ja s’ha estat realitzant, assumit com un dels principals objectius a treballar donada la dimensió i gravetat del problema a tot l’Estat.

PDF - 900 kB
Programa d’activitats del Dia Internacional contra la Violència de Gènere de 2009 a Cornellà
PDF - 97.9 kB
Informació per a les dones que pateixen maltractaments

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: