Webs Locals

Agenda de Cornellà [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Web local Cornellà

Crònica de la inauguració de la II Universitat d’Estiu de les Dones

dilluns 24 d'agost de 2009

Crònica de la inauguració de la II Universitat d'Estiu de les Dones

Desprès de l’èxit de la primera convocatòria de l’any passat, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà van decidir repetir novament l’experiència d’obrir un espai per a l’intercanvi de coneixements i opinió en matèria d’igualtat de gènere.

A la inauguració de la II Universitat d’Estiu de les Dones s’hi va congregar un nombrós públic, la majoria participants dels cursos que es celebren a les plantes superiors del Citilab.

En Carles Carreras, catedràtic de la UB i vicerector de Relacions Internacionals i Institucionals de la mateixa universitat va obrir l’acte tot recordant els inicis d’aquestes iniciatives, ara fa 13 anys, amb els Cursos d’Estiu d’aquesta universitat, i es va alegrar de que continués ara a Cornellà, apostant per la descentralització.

Per la seva banda, Teresa Llorens, coordinadora del l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona va ressaltar aquesta trobada com una mostra de la política de descentralització per part de les institucions i de la Universitat de Barcelona. Aquests espais, segons va destacar Llorens, promouen també la participació de les dones en àmbits polítics: des del 1979, s’ha passat de tenir 17 alcaldesses a tot Catalunya a 119.

La idea de posar en marxa aquest tipus de projectes a Cornellà es va iniciar l’any 2006, "com un nou àmbit on transferir coneixement, formació i debat” segons recordava l’alcalde de la ciutat, Antonio Balmón.

Finalment, Carme Capdevila, consellera d’Acció Social i Ciutadania, va destacar que "els sabers” de les dones ha d’estar integrats en tots els àmbits, revertir en les polítiques públiques com a riquesa social que són i fer-les visibles".

A més de la gran quantitat de xerrades i tallers que es van concentrar al Citilab, el vestíbul va allotjar una exposició sobre Les artistes catalanes del dibuix i la pintura.

També en aquesta línia d’activitats alternatives, les tardes es van emplenar d’activitats lúdiques, de caràcter gratuït, que van complementar d’una forma distesa la programació principal. Destaca aquí el taller tecnològic Canal Dona, on les dones van tenir l’ocasió de familiaritzar-se amb els formats audiovisuals.

Veure en línia : CITILAB

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: