Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
WomanLiderTic 2015

Crònica Mesa 3 Dones emprenedores liderant la Transformació Digital

#womanlidertic
dilluns 7 de desembre de 2015

Crònica Mesa 3 Dones emprenedores liderant la Transformació Digital

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]

Todo sobre #womanliderTIC

Mesa 3

12:30 h
Dones emprenedores liderant la Transformació Digital.

Moderadora: Mireia Ranera és sòcia i directora de RRSS 2.0 a Íncipy i també Co-Founder de Womenalia. Ella va moderar la taula Dones emprenedores liderant la Transformació Digital, amb una òptica centrada en el fet de compartir experiències per a conèixer els reptes que han superat les participants gràcies a l’ús de les tecnologies. La Joana Sánchez, presidenta Íncipy i Inesdi, ha contribuït a preparar la taula, com a coordinadora.

Desprès d’una breu introducció de les participants, la Mireia va llançar un seguit de preguntes. Una darrera l’altra, les dones convidades no van perdre l’oportunitat de dir la seva.

“Què us ha ajudat a emprendre?”

Yolanda Bonilla, Fundadora de miximoms.com, va afirmar que la millor ajuda va ser adonar-se que el seu públic estava “en el mòbil”. Marta Ibañez, Fundadora i CEO a Hiphunters, va destacar dos elements clau: el desenvolupament obert, i el màrqueting d’intermediació, ja que cap aspecte de la seva companyia seria real sense les tecnologies. Paula Fernández, sòcia de +MoreThanLaw, consultora de Marketing, va identificar com a clau la captació de noves idees i projectes, que poden tenir viabilitat en el sector legal; el seu objectiu és agilitzar la justícia, aconseguir que la tecnologia contribueixi amb bones innovacions. Tot seguit va intervenir Maria José Blanco, responsable de programes i emprenedoria de Barcelona Activa, que va assenyalar com a facilitadors els partners tecnològics, les experiències prèvies, el bon coneixement del sector; tots ells son elements que faciliten l’emprendimient, juntament amb al capacitat d’establir aliances estratègiques i col•laboracions amb d’altres.

Quins són els errors que es poden cometre?

Maria José va destacar que algunes persones emprenedores pensen que es pot emprendre sense recursos econòmics, només amb un bon equip de treball, però “és un error important, que acaba matant les bones idees. Cal que hi hagi muscle financer: es necessiten recursos per a fer una estratègia digital ben definida (...) El món digital és complexe, és competitiu”

Paula va parlar del “perfeccionisme de l’emprenedor” en un món que es mou a una gran velocitat, que necessita de continua improvisació. Cal prioritzar la velocitat i evitar tractar de garantir la perfecció; el canvi posterior farà millorar els productes. Marta, va explicar, aposta per una bona definició del projecte, que tingui en compte les dificultats que han d’aparèixer; a més a més, cal buscar un mercat que sigui gran, i, sobretot, associar-se amb les persones apropiades: «cal que les visions estiguin alineades i evitar que el contrari signifiqui la mort d’un projecte»

Yolanda va fer èmfasi en que la velocitat en la presa de decisions és essencial, i l’equip de treball també. Un error freqüent és confiar amb “mentors” que volen ajudar però també emportar-se un percentatge; «cal decidir bé qui ens acompanya» ja que emprendre és difícil.

Quins 3 consells li donaries a algú que vulgui emprendre?

Yolanda va destacar tres elements com a essencials: tenir un bon equip, tenir paciència i ser constant i confiar en un mateix i, per últim, ser molt positiu. Marta va afegir la seva recepta: parlar amb quant més gent millor, evitar guardar-se la idea per por de que algú la copiï, buscar persones que tinguin experiència i ens vulguin ajudar a prevenir errors, mentores «intel•ligents», i provar a fer les coses de la manera més econòmica possible: «i perseverar; ningú te la veritat absoluta i si creus en el teu projecte, has de saber que és una carrera de fons»

Per a Paula, el millor consell és buscar una visió 360 graus i baixar al terreny, parlar directament amb els clients i conèixer l’entorn on desenvoluparàs el projecte: «estem en un mercat de carreres líquides; hi haurà dificultats però també alegries». Per a Maria José, i d’acord amb la seva experiència, «l’equip és clau quan comences; buscar persones que et complementin, conèixer bé el sector on estàs i quina és la necessitat que estàs cobrint».

Com podem aprofitar les dones les TIC en benefici dels nostres propis projectes?

Per a Maria José, posar en rellevància dones que lideren projectes importants és essencial. Des de l’administració, cal fomentar la creació de xarxes de dones emprenedores que generin sinergies entre elles i contribueixin a la visibilitat. Paula opina que la dona sempre ha estat en un segon pla i ara trepitja fort; gestionar la marca personal passa per “creurem-nos-ho” i la imatge de la dona sempre és criticada. Yolanda s’hi afegeix a aquest argument: «el repte comença a casa, educant les generacions que pugen. Hem de conciliar i això implica als homes i a les dones. Hi ha molta feina a fer». Marta va destacara que les dones que lideren startups tenen un major problema de credibilitat. Cal que demostrin més que d’altres «És més difícil aconseguir recursos per a companyies liderades per dones».
Es un repte molt gran. Algú, des del públic, apostilla: «més val una bona venda a una cantonada que 8 hores de treball».

I Mireia, Yolanda, Paula, Marta i Maria José, les dones que hi han participat a la taula, assenteixen amb el cap, com una sola veu.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: