Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
WomanLiderTic 2016

Crònica Taula 3: Dones liderant start-ups TIC

Cronica #womanlidertic 2016
dilluns 5 de desembre de 2016

Crònica Taula 3: Dones liderant start-ups TIC

Totes les versions d'aquest article: [català] [català]

Dones liderant Startups TIC. Com emprendre projectes tecnològics. Oportunitats i reptes en l’àmbit TIC

A la taula Dones liderant start-ups TIC, coordinada per Esperanza Ibáñez, s’ha parlat de com emprendre projectes tecnològics, analitzant les oportunitats i els reptes de l’àmbit TIC. Les claus ens les han proporcionat Cecília Tham, fundadora Makers of Barcelona i FabCafé; Virginia Wassmann, cap de premsa de l’àrea de negoci de Google i Youtube a Espanya; Clelia Morales, cofundadora i CEO de Woom Fertility; Karina Ibarra, fundadora i CEO de myABCKit i Eva Fabry, directora del Centre Europeu de Dona i Tecnologia.


Eva ha destacat com augmenta el nombre de dones que estan liderant diferents espais tecnològics a Espanya, i el fet que s’està treballant per ampliar aquesta xifra. Espanya ha passat d’estar en la posició 33 a la posició 26 en el rànquing de dones emprenedores a nivell mundial. D’acord amb el seu punt de vista, és important donar visibilitat a les iniciatives desenvolupades per dones i, especialment, a la generació digital. Projectes com www.face-entrepreneurship.eu contribueixen molt positivament, més encara tenint en compte que aprendre dels errors dels altres i conèixer les seves experiències resulta molt positiu. Eva ha situat un ambiciós objectiu per a la ciutat de Barcelona: situar-la al mapa de les ciutats més emprenedores del món de cara a l’any 2020. També és essencial aprofitar les oportunitats: creure en les nostres potencialitats i ser capaços de sortir fora del país i connectar amb altres.

Virginia per la seva banda ha presentat el Campus Madrid de Google, un espai on els emprenedors poden anar a complir els seus somnis a través de formació, la construcció de xarxa amb altres sectors, l’eliminació de barreres i l’aprofitament de les moltes facilitats que ofereix, com les mentories, la visibilitat, etc. L’espai resulta molt interessant; està dividit en tres plantes: la cafeteria (espai per a treballar qualsevol persona), el Seed Rocket i Tetuan Valley a la segona planta, que són acceleradores que donen impuls a les empreses, i l’espai de coworking a la planta superior. D’acord amb Virginia, Espanya és un país tan inventor i emprenedor com qualsevol altre, i amb una gran tradició empresarial. Si bé és possible que, des del seu punt de vista, les dones necessitem un impuls especial, també hem de saber mantenir aquest esperit que tenim "més infantil", amb menys límits, i ser capaços de seguir perseguint els nostres somnis i objectius.

Per a Cecília Tham és important crear comunitats per innovar en el sector del disseny i la tecnologia. En els espais que ella gestiona, s’han creat ecosistemes on uns poden col·laborar amb els altres i desenvolupar projectes i innovacions. És per això que en els seus espais de coworking ofereix un entorn de treball i investigació (impressió 3D o laboratori, segons sigui el cas) i una cafeteria, un espai més relacional on teixir xarxes. La seva motivació ha estat la necessitat d’apropar la tecnologia i els recursos més innovadors a la ciutadania. Cecilia també va manifestar durant la seva participació que a ella no li resulta fàcil trobar diferències o definir-se com emprenedora des d’una mirada de gènere.

Karina va explicar l’experiència de ABCKIT, una companyia que desenvolupa una tecnologia perquè els nens i nenes puguin aprendre a llegir i escriure de manera més efectiva, gràcies a un algoritme que permet adaptar els continguts als seus avanços i personalitat. Des d’una concepte de l’educació molt obert, Karina va afirmar que cal ensenyar a "com pensar", que és diferent al "què pensar". També ha recomanat a les persones emprenedores que tinguin en compte que han de ser molt realistes; adonar-se que emprendre no és una cosa senzilla i que és complicat compaginar els objectius, les emocions, el treball dur i la il·lusió pel que estàs fent.

Clelia, per la seva banda, ha recomanat a les dones que es llancin al món de les startup, que facin emprenedoria i també que siguin inversores en nous projectes.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: