Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Agenda

Curs Dones, Migrades i del Sud als mitjans de comunicació: Introducció al periodisme amb visió de gènere, classe i ètnia

dimarts 8 de gener de 2013

Curs Dones, Migrades i del Sud als mitjans de comunicació: Introducció al periodisme amb visió de gènere, classe i ètnia

- Dissabte, 19 de gener de 2013,
- De 10 a 14h.
- La Llibertària (C/Torrent de l’Olla, 72. Vila de Gràcia).
- Inscripcions: Aldarull-La Llibertària o al correu: lallibertaria@gmail.com
- Preu: 50 €

Les dues sessions tindran una durada de quatre hores respectivament i constaran d’una part pràctica d’anàlisi de notícies audiovisuals i de premsa escrita o digital en grup i una sessió teòrica on es treballaran les tendències de representació identificades prèviament.

•Invisibles i menystingudes. Invisibilització i homogeneització de dones, migrades i del sud en l’agenda informativa. Objectes/subjectes invisibilitzats; redacció androcèntrica, sexisme lèxic, infravaloració, jerarquització informativa, divisió sexual del treball al món de la comunicació i el periodisme, esviaix de gènere en recerca de fonts, protagonistes, portaveus, dades. Estudis de representació de gènere en els mitjans: Capítol J de la Plataforma d’Acció de la Plataforma de Beijing 1995, Projecte Global de Monitoreig dels Mitjans(PGMM), estudis estatals i nacionals.

•Víctimes, objectes bells, mares i polítiques sensibles. Androcentrisme i etnocentrisme en la contrucció d’estereotips mediàtics sobre les dones, migrades i del sud. Objectualització, funció dramàtica dels cossos femenins; rols tradicionals (rol vicari, mare, esposa, treball domèstic, reproductiu i de cura); víctimes.

El curs és una primera aproximació a les tendències de representació de les dones, migrades i del sud als mitjans de comunicació; a les propostes de construcció d’agenda informativa alternativa amb perspectiva de gènere, classe i ètnia i als projectes informatius i xarxes de comunicadores que les han elaborat. S’adreça a públics diversos, tant a persones que es dediquen al món del periodisme o la comunicació com a associacions i gent interessada en general.

Es parteix del treball pràctic, percepcions i coneixements de les persones
participants (anàlisi de notícies en petits grups, debat i plenari general) per identificar les tendències de representació mediàtica existents i les rutines de tractament informatiu que s’expliquen en una exposició teòrica posterior. Finalment es presenten les estratègies de construcció d’agenda informativa alternativa i es fa un repàs històric dels projectes comunicatius i associacions capdavanteres en l’aplicació de perspectiva de gènere arreu del món.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: