Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Violència de Gènere

Davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, la Diputació de Barcelona impulsa protocols d’actuació municipals.

dimarts 25 de juliol de 2017

Davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci, la Diputació de Barcelona impulsa protocols d'actuació municipals.

La Diputació de Barcelona ofereix des d’aquest any, 2017, un nou recurs als ajuntaments: els dona suport tècnic i econòmic per elaborar protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, i acabar amb el sexisme i les agressions que se’n deriven en aquest context d’activitats organitzades als espais públics.

Aquest recurs és un marc a partir del qual es podran dissenyar campanyes o accions de prevenció, detecció i actuació, i elaborar materials de difusió i sensibilització adreçats a la ciutadania en general, o a un grup diana, en particular.

Aquests protocols han de permetre revisar i dissenyar les programacions d’aquestes activitats (festes locals, celebracions, tradicions, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, etc.) des de la perspectiva de gènere, i preveure les actuacions en el cas que es produeixin violències sexuals en aquests espais o contextos.

La corporació ofereix aquesta nova eina, que se suma a altres accions que desplega per a l’abordatge integral de les violències masclistes, i 15 ens locals ja han demanat aquest recurs a través del catàleg de serveis que els ofereix la corporació.

Prèviament, la Diputació havia realitzat algun assessorament tècnic puntual a demanda d’alguns municipis que s’havien trobat amb casos greus d’assetjament sexual.

Objectius
• Dotar de recursos als ens locals per a la prevenció, detecció, atenció i recuperació davant de situacions de violències sexuals als espais públics en contextos festius i/o d’oci.
• Afavorir la creació d’un marc idoni per tal que els ens locals puguin dissenyar accions municipals/territorials orientades a la promoció d’espais comuns i col•lectius lliures de violències masclistes i, en especial, de violències sexuals.
• Implicar les entitats socials, culturals, de lleure, esportives i juvenils i la ciutadania, especialment el jovent, en la prevenció de les violències sexuals en espais públics en contextos festius i/o d’oci.
• Sensibilitzar i formar els equips locals i la ciutadania, especialment el jovent, envers les diferents manifestacions de les violències masclistes.
• Promoure la transversalitat de gènere en els equips estratègics i tècnics municipals i/o comarcals.

Producte final
El procés d’acompanyament i assessorament s’ha de concretar en un document final consensuat (protocol d’actuació) que reculli els àmbits de prevenció, detecció, atenció i recuperació davant de les violències sexuals en espais públics en contextos d’oci del municipi/territori (finançament a través del recurs de “protocols d’actuació davant de l’assetjament sexual en espais públics d’oci”, emmarcat a “Eines per a l’abordatge integral de les violències masclistes” del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona).

Aquest protocol d’actuació ha de suposar el marc a partir del qual es podran dissenyar campanyes i/o accions de prevenció, detecció i actuació, amb la corresponent elaboració de materials de difusió i sensibilització adreçats a la ciutadania, en general, o a un grup diana, en particular (finançament a través d’altres possibles recursos de la Diputació de Barcelona).

Igualment, el protocol d’actuació hauria de resultar el context ideal que emmarqués altres accions o actuacions en diverses regidories i/o àrees de l’ens locals com podria ser, entre d’altres, en l’àmbit de contractació, permisos, concessions i llicències municipals (p. e. condicionar la llicència l’obertura d’un local nocturn d’oci a la seva adhesió al protocol d’actuació, (valorar la part jurídica d’aquesta proposta) o a garantir que el local serà un espai lliure de violències masclistes).

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: