Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere

Davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, la Diputació de Barcelona impulsa protocols d’actuació municipals.

dimarts 25 de juliol de 2017

Davant l'assetjament sexual en espais públics d'oci, la Diputació de Barcelona impulsa protocols d'actuació municipals.

La Diputació de Barcelona ofereix des d’aquest any, 2017, un nou recurs als ajuntaments: els dona suport tècnic i econòmic per elaborar protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, i acabar amb el sexisme i les agressions que se’n deriven en aquest context d’activitats organitzades als espais públics.

Aquest recurs és un marc a partir del qual es podran dissenyar campanyes o accions de prevenció, detecció i actuació, i elaborar materials de difusió i sensibilització adreçats a la ciutadania en general, o a un grup diana, en particular.

Aquests protocols han de permetre revisar i dissenyar les programacions d’aquestes activitats (festes locals, celebracions, tradicions, festivals, actuacions musicals, oci nocturn, etc.) des de la perspectiva de gènere, i preveure les actuacions en el cas que es produeixin violències sexuals en aquests espais o contextos.

La corporació ofereix aquesta nova eina, que se suma a altres accions que desplega per a l’abordatge integral de les violències masclistes, i 15 ens locals ja han demanat aquest recurs a través del catàleg de serveis que els ofereix la corporació.

Prèviament, la Diputació havia realitzat algun assessorament tècnic puntual a demanda d’alguns municipis que s’havien trobat amb casos greus d’assetjament sexual.

Objectius
• Dotar de recursos als ens locals per a la prevenció, detecció, atenció i recuperació davant de situacions de violències sexuals als espais públics en contextos festius i/o d’oci.
• Afavorir la creació d’un marc idoni per tal que els ens locals puguin dissenyar accions municipals/territorials orientades a la promoció d’espais comuns i col•lectius lliures de violències masclistes i, en especial, de violències sexuals.
• Implicar les entitats socials, culturals, de lleure, esportives i juvenils i la ciutadania, especialment el jovent, en la prevenció de les violències sexuals en espais públics en contextos festius i/o d’oci.
• Sensibilitzar i formar els equips locals i la ciutadania, especialment el jovent, envers les diferents manifestacions de les violències masclistes.
• Promoure la transversalitat de gènere en els equips estratègics i tècnics municipals i/o comarcals.

Producte final
El procés d’acompanyament i assessorament s’ha de concretar en un document final consensuat (protocol d’actuació) que reculli els àmbits de prevenció, detecció, atenció i recuperació davant de les violències sexuals en espais públics en contextos d’oci del municipi/territori (finançament a través del recurs de “protocols d’actuació davant de l’assetjament sexual en espais públics d’oci”, emmarcat a “Eines per a l’abordatge integral de les violències masclistes” del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona).

Aquest protocol d’actuació ha de suposar el marc a partir del qual es podran dissenyar campanyes i/o accions de prevenció, detecció i actuació, amb la corresponent elaboració de materials de difusió i sensibilització adreçats a la ciutadania, en general, o a un grup diana, en particular (finançament a través d’altres possibles recursos de la Diputació de Barcelona).

Igualment, el protocol d’actuació hauria de resultar el context ideal que emmarqués altres accions o actuacions en diverses regidories i/o àrees de l’ens locals com podria ser, entre d’altres, en l’àmbit de contractació, permisos, concessions i llicències municipals (p. e. condicionar la llicència l’obertura d’un local nocturn d’oci a la seva adhesió al protocol d’actuació, (valorar la part jurídica d’aquesta proposta) o a garantir que el local serà un espai lliure de violències masclistes).

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: