Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Política
Campanya d’Ajuda en acció

De dones invisibles a dones visibles

dijous 21 de març de 2013

De dones invisibles a dones visibles

L’ONG Ajuda en Acció llança la campanya Dones Invisibles per donar a conèixer els problemes i reptes als quals milions de dones s’enfronten cada dia.

"#IRedes dóna suport # mujeresinvisibles" eren les paraules màgiques que podien fer que Manuela Battaglini, presidenta de AERCO (Associació Espanyola de Responsables de comunitats i professionals de social mitjana) sortís a moderar la taula que obria el III Congrés Iberoamericà sobre xarxes socials, iRedes el passat dijous 7 de març.

Amb aquesta acció, centrada en Twitter, començava la campanya # mujeresinvisibles d’Ajuda en Acció per donar a conèixer el treball que l’organització desenvolupa des de fa més de 30 anys en diversos països amb grups de dones que diàriament lluiten per aconseguir millorar les seves condicions de vida i les de les seves famílies, així com tenir igualtat d’oportunitats.

De tota la marea de tuits que va generar aquesta acció es va triar a una persona, Trini Benito, que va acompanyar el passat dimarts 12 a Rosa Panta, presidenta de l’Associació de Dones Emprenedores de MAPEL (Equador) i Estrella Giménez de la Fundació Kirira a Kenya , projectes als quals es destinaran els fons recaptats durant la campanya.

Ajuda en Acció vol amb aquesta campanya posar rostre, nom i cognoms a moltes de les dones que construeixen teixit social i econòmic en les seves comunitats i que són exemple a seguir, per la seva constància en el dia a dia, per altres dones.

Norma Mendoza, Estebana Isabel, Maria Salazar, Kamene Kavete, Maritza Figueroa o la mateixa Rosa Panta, són algunes de les centenars de dones amb les quals Ajuda en Acció treballa diàriament per contribuir a millorar les seves condicions de vida, perquè siguin mors lliures i independents. Les seves històries, exemple en les seves comunitats per altres dones, poden conèixer al web de la campanya # mujeresinvisibles que Ajuda en Acció va iniciar el passat dijous 7 de març al III Congrés Iberoamericà de xarxes socials, iRedes.

L’organització vol acabar amb la feminització de la pobresa, lluitant per aconseguir la igualtat entre homes i dones i impulsant programes en què aquestes puguin gaudir de plena autonomia en la presa de decisions relatives a les seves pròpies vides. Per estar en igualtat de condicions és fonamental visibilitzar els obstacles socials, econòmics i culturals als quals les milions de dones s’enfronten diàriament.

Ajuda en Acció porta més de 30 anys contribuint a fer visibles moltes dones a través de les seves històries, dones invisibles per a la majoria de les persones i que han de superar dia a dia enormes obstacles per exercir els seus drets. Dones com Rosa Panta, presidenta de la cooperativa de MAPEL (Equador), o les dones i nenes amb les quals treballa la Fundació Kirira a Kenya. La campanya Dones Invisibles, de sensibilització i recaptació, destinarà els fons captats a ambdós projectes.

D’Equador a Kenya

La cooperativa equatoriana lluita contra la manca d’autonomia econòmica afavorint l’apoderament de més de dues-centes dones de la Península de Santa Elena, a Equador, possibilitant els recursos i la formació necessaris per assegurar el bon funcionament i la sostenibilitat dels seus projectes professionals. El emprenedoria econòmic permet a les dones tenir major reconeixement social, familiar i polític, millorar les seves condicions de vida i les de la seva comunitat, i els facilita la igualtat d’oportunitats. Actualment, Rosa Panta, la història personal està marcada per la superació i la lluita per la independència econòmica, presideix aquest projecte d’Ajuda en Acció.

La Fundació Kirira lluita contra la mutilació genital femenina a través de campanyes educatives en comunitats i col • legis, l’apadrinament de nenes mitjançant beques d’estudi i mitjançant campanyes de prevenció sanitària. La mutilació genital femenina en aquest país està estretament relacionada amb el matrimoni pactat (es casa a les nenes entre els 14 i 15 anys), l’abandonament escolar, són considerades adultes des de molt jove, i el contagi de SIDA per la utilització dels mateixos estris de tall.

"A Etiòpia, les dones formen el 49,5% de la població en un país on els homes i nens tenen preferència a l’hora d’accedir a l’alimentació, l’educació o la salut. També per tradició, les dones i nenes són víctimes de diferents pràctiques perjudicials com la mutilació genital femenina o el matrimoni precoç"

Font: Ajuda en acción

Foto: Rosa Panta Presidenta de Asociación Mujeres Emprendedoras MAPEL

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: