Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-01-2017
>
<
Gener'17
llmamejovessum
262728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
#womanlidertic

Decàleg Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC

#womanLiderTIC
diumenge 22 de novembre de 2015

Decàleg Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC
Tot sobre #womanliderTIC

Decàleg Jornades internacionals les dones liderant les TIC #womanLiderTIC

Les Jornades Internacionals del Lideratge de les dones en les TIC sota el lema "Compartim coneixement, generem innovació" ha reunit a Barcelona dones que lideren projectes TIC, o que fan un ús intensiu de les xarxes amb l’objectiu de visibilitzar el seu talent i promoure el seu apoderament i lideratge en la societat digital.
La Cimera de Beijing, el 1995, va dedicar per primera vegada en la història d’una Conferència Mundial sobre Dones un capítol als mitjans i a les tecnologies de la comunicació. La plataforma de Beijing va declarar que l’accés a la informació i la comunicació és un dret de les dones (Declaració Beijing 95. Punt J), subratllant que l’accés a internet és la clau per garantir aquest dret en la nova societat en xarxa.
En les conclusions acordades el 2003 per la Comissió de les Nacions Unides sobre "La participació i accés de les dones als mitjans de comunicació i les tecnologies de la informació" s’estableix que la tecnologia ofereix eines per millorar l’accés complet de les dones als avantatges de la tecnologia de la informació i de les noves tecnologies.

Per tot això:

1.- Declarem el nostre dret a la participació plena i en igualtat de les dones en la societat del coneixement.

Dret que s’ha de traduir en un accés igualitari a les eines i oportunitats que ofereixen les TIC per al nostre desenvolupament personal, social i econòmic; i en igualtat d’oportunitats en el disseny, creació i desenvolupament de les decisions sobre la societat digital i del coneixement, mitjançant la seva participació plena i activa.

2- Creiem que el lideratge i la participació de les dones en les TIC són una oportunitat i un progrés

La nostra participació igualitària i plena en les TIC no només és un dret sinó una oportunitat que les TIC no poden perdre, perquè en el lideratge, creativitat i impuls de les dones, la societat digital i del coneixement té un potencial imprescindible per al seu desenvolupament.

3.- Instem als governs a establir mesures per reduir la bretxa digital de gènere

Mesures específiques que han de tenir com a objectiu reduir la "segona bretxa digital", que fa referència als usos avançats de les TIC. Usos avançats que constitueixen un instrument clau per a l’autonomia i l’èxit professional de les dones.

4.- Ens comprometem a impulsar la creació de continguts a favor dels drets de les dones

La xarxa no només ha de donar igualtat d’accés sinó que ha de ser activa en la igualtat d’oportunitats. Ens comprometem a fer de la xarxa un espai amigable, amb continguts en favor de la igualtat i el lideratge de les dones. Instem les institucions a fer el mateix. Assenyalarem i rebutjarem els continguts sexistes.

5.- Demanem l’existència d’indicadors i estàndards sobre dones i TIC per a l’avaluació i impuls d’accions efectives.

Els indicadors i estàndards sobre participació de dones i lideratge en les TIC serveixen per comparar, avaluar i dissenyar estratègies. Són necessàries dades comparables a nivell mundial, i per això demanem a institucions i centres d’estudis a desagregar per sexe les dades d’accés, usos avançats i presència en empreses i projectes TIC.

6.- Defensem la promoció i visualització del talent de les dones en les TIC com una forma d’igualtat d’oportunitats

La visualització de les dones que desenvolupen projectes tecnològics i TIC contribuirà a generar models per a altres ja atreure el talent femení cap a la societat del coneixement i al seu lideratge. Per a això les entitats públiques i privades han d’aplicar criteris de presència equilibrada entre gèneres en els seus equips i en les activitats públiques, així com implantar mesures de promoció de la participació en la direcció. Posarem en evidència els fòrums públics sobre TIC sense presència equilibrada de gèneres.

7- Instem a les institucions i les universitats a promoure programes per incrementar el percentatge de dones en titulacions universitàries tecnològiques

Les universitats són un punt clau de la igualtat i la promoció en la societat del coneixement, per això és estratègic aplicar accions per incrementar la proporció de dones titulades en estudis d’enginyeries de l’àmbit TIC i estudis tecnològics, així com mesures d’equitat per tendir a la presència equilibrada de dones en els espais de responsabilitat, tant en l’àmbit de la en la docència, la investigació i la gestió acadèmica. S’ha de potenciar la vocació científica i tècnica des de l’educació primària.

8.- Ens impliquem activament en la creació de xarxes de dones

Les xarxes són eines imprescindibles per compartir coneixement, col·laborar, visualitzar i promoure la presència femenina. Per això ens comprometem a promoure i impulsar xarxes de dones, així com potenciar la inclusió de xarxes (networks) ja existents que donin suport i promoguin el talent i lideratge de les dones en les TIC.

9- Recomanem a les empreses incorporar plans per garantir l’equitat de gènere i promoure el lideratge de les dones

El talent de les dones és fonamental també per a l’economia digital, per això les empreses han d’incorporar plans de diversitat i equitat de gènere per incrementar la presència de dones en els àmbits de desenvolupament i decisió i avançar en la seva visualització.

10- Instem a fomentar l’emprenedoria, la participació i el lideratge de les dones a Start-up

Les Start-up són espais estratègics de present i futur. Instem les institucions públiques i privades que participen en projectes per impulsar-les a que incorporin criteris i accions per promoure la nostra participació i lideratge en aquests projectes. Han de prendre mesures per fomentar l’emprenedoria de les dones.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: