Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
WomanLiderTic 2015

Decàleg Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC

#womanLiderTIC
diumenge 22 de novembre de 2015

Decàleg Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC
Tot sobre #womanliderTIC

Decàleg Jornades internacionals les dones liderant les TIC #womanLiderTIC

Les Jornades Internacionals del Lideratge de les dones en les TIC sota el lema "Compartim coneixement, generem innovació" ha reunit a Barcelona dones que lideren projectes TIC, o que fan un ús intensiu de les xarxes amb l’objectiu de visibilitzar el seu talent i promoure el seu apoderament i lideratge en la societat digital.
La Cimera de Beijing, el 1995, va dedicar per primera vegada en la història d’una Conferència Mundial sobre Dones un capítol als mitjans i a les tecnologies de la comunicació. La plataforma de Beijing va declarar que l’accés a la informació i la comunicació és un dret de les dones (Declaració Beijing 95. Punt J), subratllant que l’accés a internet és la clau per garantir aquest dret en la nova societat en xarxa.
En les conclusions acordades el 2003 per la Comissió de les Nacions Unides sobre "La participació i accés de les dones als mitjans de comunicació i les tecnologies de la informació" s’estableix que la tecnologia ofereix eines per millorar l’accés complet de les dones als avantatges de la tecnologia de la informació i de les noves tecnologies.

Per tot això:

1.- Declarem el nostre dret a la participació plena i en igualtat de les dones en la societat del coneixement.

Dret que s’ha de traduir en un accés igualitari a les eines i oportunitats que ofereixen les TIC per al nostre desenvolupament personal, social i econòmic; i en igualtat d’oportunitats en el disseny, creació i desenvolupament de les decisions sobre la societat digital i del coneixement, mitjançant la seva participació plena i activa.

2- Creiem que el lideratge i la participació de les dones en les TIC són una oportunitat i un progrés

La nostra participació igualitària i plena en les TIC no només és un dret sinó una oportunitat que les TIC no poden perdre, perquè en el lideratge, creativitat i impuls de les dones, la societat digital i del coneixement té un potencial imprescindible per al seu desenvolupament.

3.- Instem als governs a establir mesures per reduir la bretxa digital de gènere

Mesures específiques que han de tenir com a objectiu reduir la "segona bretxa digital", que fa referència als usos avançats de les TIC. Usos avançats que constitueixen un instrument clau per a l’autonomia i l’èxit professional de les dones.

4.- Ens comprometem a impulsar la creació de continguts a favor dels drets de les dones

La xarxa no només ha de donar igualtat d’accés sinó que ha de ser activa en la igualtat d’oportunitats. Ens comprometem a fer de la xarxa un espai amigable, amb continguts en favor de la igualtat i el lideratge de les dones. Instem les institucions a fer el mateix. Assenyalarem i rebutjarem els continguts sexistes.

5.- Demanem l’existència d’indicadors i estàndards sobre dones i TIC per a l’avaluació i impuls d’accions efectives.

Els indicadors i estàndards sobre participació de dones i lideratge en les TIC serveixen per comparar, avaluar i dissenyar estratègies. Són necessàries dades comparables a nivell mundial, i per això demanem a institucions i centres d’estudis a desagregar per sexe les dades d’accés, usos avançats i presència en empreses i projectes TIC.

6.- Defensem la promoció i visualització del talent de les dones en les TIC com una forma d’igualtat d’oportunitats

La visualització de les dones que desenvolupen projectes tecnològics i TIC contribuirà a generar models per a altres ja atreure el talent femení cap a la societat del coneixement i al seu lideratge. Per a això les entitats públiques i privades han d’aplicar criteris de presència equilibrada entre gèneres en els seus equips i en les activitats públiques, així com implantar mesures de promoció de la participació en la direcció. Posarem en evidència els fòrums públics sobre TIC sense presència equilibrada de gèneres.

7- Instem a les institucions i les universitats a promoure programes per incrementar el percentatge de dones en titulacions universitàries tecnològiques

Les universitats són un punt clau de la igualtat i la promoció en la societat del coneixement, per això és estratègic aplicar accions per incrementar la proporció de dones titulades en estudis d’enginyeries de l’àmbit TIC i estudis tecnològics, així com mesures d’equitat per tendir a la presència equilibrada de dones en els espais de responsabilitat, tant en l’àmbit de la en la docència, la investigació i la gestió acadèmica. S’ha de potenciar la vocació científica i tècnica des de l’educació primària.

8.- Ens impliquem activament en la creació de xarxes de dones

Les xarxes són eines imprescindibles per compartir coneixement, col·laborar, visualitzar i promoure la presència femenina. Per això ens comprometem a promoure i impulsar xarxes de dones, així com potenciar la inclusió de xarxes (networks) ja existents que donin suport i promoguin el talent i lideratge de les dones en les TIC.

9- Recomanem a les empreses incorporar plans per garantir l’equitat de gènere i promoure el lideratge de les dones

El talent de les dones és fonamental també per a l’economia digital, per això les empreses han d’incorporar plans de diversitat i equitat de gènere per incrementar la presència de dones en els àmbits de desenvolupament i decisió i avançar en la seva visualització.

10- Instem a fomentar l’emprenedoria, la participació i el lideratge de les dones a Start-up

Les Start-up són espais estratègics de present i futur. Instem les institucions públiques i privades que participen en projectes per impulsar-les a que incorporin criteris i accions per promoure la nostra participació i lideratge en aquests projectes. Han de prendre mesures per fomentar l’emprenedoria de les dones.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: