Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Dones en Xarxa
Concentració contra les violències de genere

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

dimarts 22 de juliol de 2014

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

Cada tercer dilluns de mes, com un ritual, com un crit contra el silenci de les dones que moren assassinades pel fet de ser dones. Ahir, la presidenta de Dones en Xarxa i en nom de la Plataforma ’Nosaltres Decidim’ va ser la convidada i va llegir aquestes paraules. L’acte va comptar també amb la presència de la poetessa Mayte Chevere i Antuan.

Derogant la llei integral contra la violència de gènere

Cada tercer dilluns de mes les dones més compromeses es concentren a la plaça Sant Jaume, davant els dos governs més importants de Catalunya, per recordar que les dones segueixen morint assassinades per homes. Que la xacra de la violència de gènere no cessa, que les institucions i la societat han de moure fitxa.

Estan derogant la llei integral, la forma de fer-ho consisteix a buidar i minorar tots els recursos i mesures que contemplava. La llei contra la violència no ha estat eliminada directament, la dreta no gosa en aquest cas, però només en l’any 2012 els pressupostos de l’estat en matèria de violència de gènere es van reduir un 25% anual. Una llei que just comentada a desplegar-se amb l’objectiu que totes les institucions (policia, justícia, atenció social, treball ...) es dotessin dels recursos per abordar la violència contra les dones.
Complicitats feministes pels drets de les víctimes

Aquesta llei és una conquesta de les dones feministes, gràcies a iniciatives com la plataforma contra la violències de gènere o la "red feminista", es va visibilitzar un problema, generant així consciència social sobre la violència que pateixen un percentatge de dones indigne d’una democràcia.

Les complicitats de dones dels moviments feministes i les feministes socialistes, van aconseguir que Zapatero es comprometés amb la lluita contra la violència, i quan va ser escollit president del govern va complir la seva paraula, i la primera llei que va presentar al parlament el 2004 va ser la llei integral . De forma similar les complicitats feministes associatives i de les esquerres impulsar la llei contra les violències a Catalunya.


Les dones víctimes de violència de gènere tenen drets a la informació, l’assistència social integral i l’assistència jurídica, per "contribuir a fer reals i efectius els seus drets constitucionals a la integritat física i moral, a la llibertat i seguretat i a la igualtat i no discriminació per raó de sexe "recull la llei integral. Les dones tenim dret a viure lliures de violència. Les lleis sobre drets de les dones no són lleis de segona, les dones són el 51% de la població, o sigui la majoria, tenen dret a ser ciutadanes de primera, no podem parlar de ciutadania plena, mentre dones pel fet de ser-ho pateixin violència.

En 2014 ja han mort 29 dones a Espanya i 6 a Catalunya! la manifestació més cruel i irreparable masclisme. 300.000 dones han patit violència de gènere amb perill per a la seva vida a Espanya en els darrers 7 anys. Són violentades pels seus parella. L’origen de la violència de gènere és la falta d’igualtat efectiva, la no consideració de les dones com iguals. El masclisme més evident i també el masclisme de baixa intensitat, més tolerat socialment, són les llavors de la morts que després tothom lamenta.

Llei d’avortament sentenciada

La llei que permet avortar de manera legal i segura a Espanya té una sentència de mort del govern.

La violència contra les dones és la xacra fruit de manca d’igualtat i llibertat de les dones. ’Nosaltres decidim’ és plataforma creada amb un objectiu de frenar la "reforma Gallardón" que pretén retallar el dret de les dones a decidir lliurement sobre la seva maternitat, decidir si volen ser mares o no, i quan ser-ho. Retallar el dret a decidir sobre la seva maternitat, reforça la idea de les dones com a ciutadanes de segona, que no poden decidir per si mateixes, que han d’estar tutelades, dones sense llibertat ni igualtat. Per aquesta raó la plataforma contra les violències ha decidit que la convidada especial aquest mes sigui "nosaltres decidim".

Aquest text ha estat publicat a El Periódico

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: