Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Drets

Desigualtat de gènere en les pensions

dimecres 12 de juny de 2013

Desigualtat de gènere en les pensions

A continuació reproduïm l’article publicat a la pàgina web de mujeres i cia-

La reforma de pensions a què s’enfronten els estats membres de la Unió Europea ha donat amb un gran problema: un estudi assenyala que les pensions de les dones són un 39% més baixes que les dels homes. La diferència de les pensions per raons de gènere és molt més àmplia que la bretxa salarial.

L’estudi també revela grans diferències de gènere en les pensions en un gran nombre d’estats membres, ja que en 17 països de la Unió Europea les llacunes són iguals o superiors al 30%. La diferència salarial mitjana és del 16,2%, publica l’estudi.

Les dones tenen més probabilitats de ser pobres durant la seva jubilació, ja que tenen més esperança de vida i, en general, es retiren més d’hora. Viviane Reding, vicepresidenta de la Comissió Europea, ha valorat aquestes xifres per Públic i ho ha qualificat com un "problema" al que els estats membres hauran d’enfrontar en crear el nou marc de la reforma de les pensions a Europa. "Estic segura que, tant els polítics nacionals com europeus, podem fer front a aquests reptes de manera conjunta en els pròxims anys", ha tancat la comissària.

Aquests resultats s’han obtingut calculant en funció de la pensió bruta, és a dir, sense deduir els impostos. S’han utilitzat les dades del 2010 sobre l’estadística de la UE sobre renda i condicions de vida.

La diferència salarial mitjana és del 16,2%, segons aquest estudi. L’adequació i la sostenibilitat de les pensions és un dels debats que es manté actualment a Brussel · les. Al desembre de 2010, el Consell Europeu va incloure en les seves conclusions sobre pensions adequades, segures i sostenibles que els Vint havien de "tenir en compte la dimensió de gènere en aquests termes". A partir d’això, la Comissió Europea va crear el 2012 un llibre de recomanacions que reconeix que "les qüestions de gènere són fonamentals en les pensions". Les dones tenen més probabilitats de ser pobres durant la seva jubilació, ja que tenen més esperança de vida i, en general, es retiren més d’hora. Aquest informe reobre aquest conflicte i el posa de manifest a Brussel · les, des d’on s’intentaran establir les bases per millorar la desigualtat existent entre dones i homes en aquest aspecte.

Parades o a temps parcial

Un altre dels punts d’aquest estudi tracta sobre la conciliació familiar. Les dades que publica són molt reveladors, ja el 53% de les mares decideix no treballar o tenir mitja jornada per considerar les escoles bressol massa cares. A Espanya, un 60% de les dones manté aquesta opinió, sent un dels països amb la taxa més alta.

En aquest sentit, l’informe publica que l’oferta de guarderies "no és suficient" perquè les dones i els homes tinguin una elecció adequada per equilibrar el treball, la família i la vida privada. Per a això, la Comissió ha proposat una sèrie de mesures específiques que inclouen polítiques de conciliació, fórmules de treball més flexibles i prestacions de serveis de guarderia més assequibles i de qualitat. "La intenció de la Comissió és promoure la qualitat d’aquests centres, així com que les escoles tinguin un horari a temps complet perquè les dones puguin mantenir una jornada laboral d’aquesta classe i evitar treballar a jornada partida", asseguren des d’aquesta institució. També plantegen incloure incentius perquè els homes assumeixin més responsabilitats familiars.

Les dades de l’informe mostren que la desigualtat en la taxa d’ocupació entre les dones i els homes augmenta amb el nombre de fills.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: