Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Política

Després del 1 de novembre només el PSC tindrà un grup parlamentari paritari.

ICV-EUA confecciona llistes cremallera
divendres 20 d'octubre de 2006

Després del 1 de novembre només el PSC tindrà un grup parlamentari paritari.

Després del 1 de novembre només el PSC tindrà un grup parlamentari paritari.

Dones en Xarxa ha elaborat un estudi que retrata la voluntat política dels diferents partits que compareixen a les pròximes eleccions al parlament.
Les conclusions a les quals s’arriba després de contar les i els components i analitzar la confecció de les llistes són preocupants.

Tot i que la presència de dones augmenta en les llistes electorals, aquestes no arriben a una configuració paritària del parlament.

Cap dels dos partits nacionalistes arriba a la paritat ni tan sols en la configuració de les seves llistes.

Dones en Xarxa destaca molt positivament la composició de les llistes de ICV-EUA, que, no només són paritàries, si no que han aconseguit confeccionar llistes cremallera (alternant home dona, home dona).

Pel que fa a la constitució dels grups parlamentaris, partint del supòsit dels resultats de les eleccions de 2003, només el PSC estaria en condicions de constituir un grup parlamentari paritari.

En el cas de ICV-EUA, el fet de que, en algunes circumscripcions, solament aconsegueixi representació el cap de la llista, provoca que el resultat final no s’ajusti a la seva configuració.
En la resta dels partits polítics la representació de les dones no arribaria a el 35% en els seus grups parlamentaris. Això porta a un parlament on les dones arriben a un ajustat 35%, bastant lluny de la paritat.

Una vegada més, en contra de qualsevol demostració de progrés, el parlament català, pel que fa a la representació de les catalanes, se situa a la cua de tots els parlaments autonòmics de l’estat segons la comparativa elaborada per El Institutuo de la Mujer a partir de dades facilitades pels Parlaments Autonòmics.

A Dons en Xarxa ens resulta molt preocupant la falta de voluntat política per part dels partits catalans, descomptant el PSC, per a incorporar dones a l’esfera política catalana.

Dons en Xarxa considera aquesta absència de dones una qüestió de dèficit democràtic. Més democràcia vol dir governs i institucions més pròximes i representatives. Les dones, que som la meitat de la població, hem d’estar incloses en les propostes polítiques però no només com receptores sinó, també, activament, dissenyant propostes i liderant polítiques.

Després d’analitzar aquestes xifres resulta evident la necessitat d’una Llei Electoral que garanteixi la presència equilibrada d’homes i dones en les candidatures, ja que la correcció d’aquest dèficit històric no s’aconseguirà amb la voluntat dels partits polítics.

Dones en Xarxa

Carpeta
Grafica

En col.laboració amb: