Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Societat : Breus

Deu associacions de dones creen la xarxa de supervivents de violència de gènere

divendres 29 de novembre de 2013

Deu associacions de dones creen la xarxa de supervivents de violència de gènere

Un total de 10 associacions de suport a dones maltractades de tot Espanya s’han unit a la federació Rammas ( Xarxa d’Associacions de Dones Maltractades Supervivientes ) amb l’objectiu d’ajudar a altres persones en la mateixa situació per aconseguir una vida digna i en igualtat . En el marc del I Congrés Internacional de Dones Supervivents de Violència Masclista a València , les prop de 100 participants han reclamat que no se’ls consideri víctimes sinó supervivents de maltractament .

A Espanya , una de cada deu dones ha patit maltractaments al llarg de la seva vida, el que eleva la xifra a prop de 2.150.000 persones . Només el 27% d’elles s’atreveix a denunciar a l’agressor i les participants del congrés no volen " guardar més minuts de silenci " sinó demostrar que no són el problema " sinó la solució" .

" Tenim recursos però els estàvem utilitzant per aguantar un maltractament . Som dones molt fortes , acostumades a treballar sota pressió, que ens reposem ràpidament a la frustració i que seguim endavant. Si totes aquestes qualitats les enfoquem en la nostra recuperació personal , fan de nosaltres dones líders del nostre futur " , ha dit Ana Bella , presidenta de la fundació homònima que organitza el congrés .

La seva fundació ajuda a una mitjana de 1.200 dones a l’any . "Les dones maltractades moltes vegades es queden sense amigues i sense familiars per culpa del matrato i les ajudem perquè comencin una vida nova acompanyades per una altra dona supervivent" , ha explicat la presidenta de la fundació , que també va patir maltractaments . Ahir es va produir a València l’última mort per violència masclista . "Si denúncies tens una alternativa a la mort , que és la vida . I una vida feliç , en la qual pots ser una part del canvi que volem veure en el món " .

Durant el congrés s’ha demanat als responsables de l’Administració que al costat de la paraula víctima s’inclogui la de " supervivent" . " Nosaltres no som el problema , sinó part important de la solució" , ha assegurat Ana Bella , que ha destacat la necessitat d’inculcar valors d’igualtat en els fills , perquè el 70% d’ells repeteix hàbits violents quan són adults .

El congrés ha estat clausurat pel president de la Generalitat , Alberto Fabra , que ha considerat " heroïnes " a cadascuna de les dones que han sobreviscut al maltractament . La delegada del Govern per a la Violència de Gènere , Blanca Hernández i la consellera de Benestar Social , Asunción Sánchez Zaplana i l’alcaldessa de València , Rita Barberá , també han estat presents en la clausura del congrés .

Veure en línia : El País

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: