Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat : Breus

Deu raons per les que la desigualtat de gènere repercuteix en la macroeconomia

dijous 26 de setembre de 2013

Deu raons per les que la desigualtat de gènere repercuteix en la macroeconomia

Les dones representen poc més de la meitat de la població mundial però la seva contribució a l’activitat econòmica quantificada , al creixement i al benestar està molt per sota del seu potencial , cosa que té serioses conseqüències macroeconòmiques . Malgrat els significatius progressos aconseguits en les últimes dècades , a tot el món els mercats de treball segueixen estant dividits gènere i sembla haver-se estancat l’avanç cap a la igualtat de gènere .

La participació femenina en la força laboral ( PFFL ) s’ha mantingut per sota de la participació masculina , les dones realitzen la major part dels treballs no remunerats , i , quan tenen una feina remunerada , estan sobrerepresentades en el sector informal i entre la població pobre . També es veuen davant significatives diferències salarials davant els seus col · legues homes . En molts països , les distorsions i la discriminació en el mercat laboral restringeixen les opcions de les dones per aconseguir una feina remunerada , i la representació femenina menina en els alts càrrecs i entre els empresaris segueix sent baixa . Els desafiaments relacionats amb el creixement, la creació d’ocupació i la inclusió estan estretament relacionats. Si bé el creixement i l’estabilitat són necessaris per oferir a les dones les oportunitats que necessiten , la participació de la dona en el mercat de treball també és part de l’equació de creixement i estabilitat . Específicament , en les economies que estan envellint amb rapidesa, una major participació femenina en la força laboral pot estimular el creixement en reduir l’impacte de la reducció de la mà d’obra . En les economies en desenvolupament , millorar les oportunitats per a les dones també pot significar un major desenvolupament econòmic , per eix mplo a través d’un augment de la matrícula escolar de les nenes .

Deu raons per les que la desigualtat de gènere repercuteix en la macroeconomia segons l’FMI :

1 . - És una evidència que quan la dona és capaç de desenvolupar-se i arribar a formar part de la cúpula en els mercats , la situació macroeconòmica creix . Dels 865 milions de dones que tenen la capacitat per ajudar a les seves economies , 812 milions viuen en països en desenvolupament.

2 . - En les economies de ràpid envelliment , les dones poden impulsar el creixement , mitigant l’impacte d’una força laboral que disminueix .

3 . - Millores en les oportunitats en el mercat laboral femení pot ajudar a que l’estalvi i al major consum en l’educació . Les dones inverteixen més diners que els homes en l’educació dels fills .

4 . - L’accés equitatiu als ingressos per a la dona i per a l’home beneficiaria a la productivitat de les companyies .

5 . - El treball en igualtat de condicions afavoriria el talent i el potencial de les dones en les empreses .

6 . - La dona representa el 40% del treball a nivell mundial però aquest percentatge fluctua en diversos països .

7 . - La participació de la dona en el món laboral ha crescut i s’ha posat gairebé a l’altura de l’home .

8 . - La diferència de gènere és tan significativa fins als països de l’OCDE . El treball de la dona se centra en el sector serveis , amb el 80% del seu personal .

9 . - Amb l’increment dels ingressos per part de l’home , la dona se centra més en la cura dels fills i de la casa en els països menys desenvolupats . Als països amb alts beneficis , el paper de la dona se centra més en el treball en empreses i es mantindrà amb els anys .

10 . - La diferència en el nivell educatiu també es nota entre l’home i la dona . El canvi no és tan significatiu a primària però sí a secundària .

Font: Te interess

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: