Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Violència de Gènere

Dia Internacional contra les violències de gènere

dimarts 26 de novembre de 2013

Dia Internacional contra les violències de gènere

La persona encarregada de la lectura del Manifest institucional unitari de rebuig de la violència masclista ha estat Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere. Vilà ha posat l’èmfasi en les arrels de la violència masclista i de la seva imbrincació en els rols socials, així ha matisat que “molts comportaments abusius NO es consideren violència, aquesta violència està molt naturalitzada”.

El factor estructural de la violència de gènere és la gènesi de la seva persistencia en la majoria de societats, en el seus comportaments que com a fenòmen comparteix les arrels mateixs de la nostra societat. És a dir, malhauradament es tracta d’una lluita intestina, i d’aquí la seva gran virulencia que es tradueix en les 45 dones assassinades, segons les estadístiques oficials i 92 en d’altres còmputs.

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha recordat en el decurs de l’acte institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que “el compromís del Govern és reforçar la xarxa de recursos jurídics, educatius i d’acompanyament, perquè totes les dones que viuen una situació de violència se’n puguin sortir”.

Munté també ha destacat que “hi ha molt per fer i és molt important la tasca entre les generacions més joves, perquè realment entenguin que les relacions entre homes i dones s’han de basar en la igualtat i que només així ens podrem garantir un futur en el qual no hi tingui cabuda aquesta xacra social”.

En el seu parlament,Vilà va fer referència a la necessària col·laboració entre la societat civil i la institucional, “Fa anys que treballem conjuntament des de la voluntat política del Govern de la Generalitat, dels ajuntaments i les diputacions, però també des de la tenacitat i la fermesa de la societat civil organitzada, de les entitats i associacions de dones, i de totes aquelles persones que individualment treballen de forma incansable per assolir aquesta fita”.

Una societat civil que va alçar la veu hores més tard, per la tarda amb una convocatoria que va aplegar a unes 2.000 dones fent un recorregut i que va terminar amb la lectura del manifest.

Foto: Institut Català de les Dones

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: