Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Emprenedores

Dona i TIC: experiències empresarials emergents

Conferència del 29 de Març al Parlament de Catalunya
dilluns 3 d'abril de 2017

Dona i TIC: experiències empresarials emergents
El passat dijous 29 de Març es va celebrar al Parlament de Catalunya l’acte "Dones i TIC: experiències empresarials emergents". Carme Forcadell va presentar l’acte assenyalant les TIC com a sector estratègic, pel seu caràcter dinàmic, per les seves perspectives de futur i per la seva capacitat de trencar barreres. Es tracta d’un sector que no arrossega dinàmiques del passat, un exemple d’això és que avui dia el 60% de les empreses TIC no tenen assalariats. Tot i això, presenta un greu problema: l’absència absoluta de dones. Aquest fet s’arrossega des de fa 50 anys i està igual de vigent avui en dia, en què menys d’un 1% de les universitàries estudien graus TIC. Es tracta d’un tema social i cultural, no de les capacitats diferenciades entre homes i dones, afirmà Forcadell. Si observem, sabem que la majoria de noies deixen d’interessar-se per les TIC per pressió familiar o aconsellades pels seus propis mestres. També existeix una gran manca de referents femenins en aquest àmbit.

Georgina Pujol, periodista i reportera del programa Quèquicom, va iniciar la seva intervenció contraposant dues dades. La primera, d’un estudi europeu: només 4 de cada 1000 dones que fan carreres tecnològiques opten per treballar. La segona, que les empreses dirigides per dones tenen un 35% més de rendiment econòmic. Amb això, introduí a Carlota Pi, líder d’Holaluz (companyia d’energia renovable per a llars i petites i mitjanes empreses) i premi 2016 a Dona i Tic. Ella explicà l’estratègia i valors de la seva empresa. L’energia, explicava, és una commodity, és a dir, que no té cap diferenciació pels clients al mercat excepte per si puja o baixa de preu. "A ningú li importa la seva companyia elèctrica", afirmà. Per això, a Holaluz van decidir començar a vendre una relació amb el client, com ho fa Ben and Jerrys amb els seus gelats. La clau fonamental per aconseguir-ho va ser a partir de tres objectius per construir confiança. El primer, escoltar genuïnament i amb interès a tots els clients. De fet, actualment, totes les persones de la companyia passen dues hores al dia al telèfon escoltant les seves demandes. El segon és la formació d’un bon equip. "Sol arribes més de pressa, però junts arribem més lluny", deia Carlota, citant un antic dit africà. I és que a Holaluz, l’equip ho és tot. La confiança entre ells és tan gran que no tenen horaris fixats i els objectius marcats pels equips de treball sovint són més ambiciosos que els estipulats pels caps de l’empresa. Finalment, el tercer objectiu de l’empresa és saber demanar perdó al client en cas d’existir una equivocació. A Holaluz, sense quotes, avui dia són un equip format per 53 homes i 56 dones. Per això, Carlota acabà amb una frase empoderadora: "Creu, treballa i és possible".
A continuació, va prendre la paraula Neus Munté, portaveu del govern de Catalunya, que explicà algunes de les iniciatives del govern per aconseguir la igualtat a les TIC, un sector que considera ple d’oportunitats. Una d’elles, consisteix a promoure les vocacions tecnològiques entre les noies joves, per garantir que tots les nenes i nenes adquireixen competències bàsiques necessàries per ser no només consumidors, sinó també cercadors de solucions tecnològiques en aquesta societat digital. En el marc legislatiu de la Llei d’Igualtat Efectiva entre Homes i Dones, Neus explicà la consciència que des del govern es té entorn del ciberassetjament, amb mesures com portar casos davant la Fiscalia. És un fet que les dones estan infrarepresentades a les TIC i també als llocs directius. Tot i això, la portaveu explicava que està comprovat que si tinguessin més presència digital, el PIB europeu augmentaria, i que si les dones ocupessin més càrrecs directius, el rendiment de les empreses seria major. Els premis Dones i TIC que entrega la generalitat van en la línia de potenciar la seva presència. "Som un país que aposta per les noves tecnologies", afirmà Neus, "però només podem aconseguir-ho si comptem amb tota la població, i no només amb una part. Les TIC tenen molt a veure amb l’ambició de canviar el món i si a això li sumem el potencial de les dones, podem aconseguir transformar el nostre país en benefici de tota la societat."

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: