Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Prostitució : Breus

Dona romanesa de 20 anys i amb residència legal a Espanya, perfil de la víctima de la tracta

dimecres 18 de setembre de 2013

Dona romanesa de 20 anys i amb residència legal a Espanya, perfil de la víctima de la tracta

El ministre de l’ Interior, Jorge Fernández Díaz , ha explicat que el perfil de víctima de tracta és el d’una dona d’uns 20 anys de nacionalitat romanesa i amb residència legal a Espanya , i ha avançat que en el primer semestre d’aquest any s’han identificat a més de set mil persones en situació de risc .

Fernández Díaz ha intervingut davant la Comissió d’Igualtat i no Discriminació de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa , que s’ha celebrat al Congrés dels Diputats , per detallar el Pla integral de lluita contra el Tràfic , on ha reclamat l’harmonització de les legislacions per ser més eficaços en aquesta lluita . El ministre ha ofert les últimes dades de lluita contra aquesta forma de criminalitat , corresponents als sis primers mesos de 2013 , període en què s’ha detingut 446 persones -156 per tracta de persones i 290 per explotació - , la majoria homes ; el 37% de nacionalitat romanesa; espanyola, el 24% , i de Nigèria , el 19 %. Pel que fa a les víctimes , s’han identificat 619 , d’elles 117 per tracta de persones i 502 per explotació sexual .

Per nacionalitats , les víctimes de tracta són majoritàriament romaneses - el 47% - seguides de paraguaianes - el 22 % - i de nigerianes , el 10 %. Entre les d’explotació sexual , una de cada quatre procedeix de Romania , el 17% de la Xina i el 11% del Brasil , ha detallat el ministre , que ha aclarit que aquestes dones solen estar a Espanya en situació irregular . En aquestes operacions s’han desactivat 31 grups criminals i s’han dut a terme 1.237 inspeccions preventives en llocs on s’exerceix la prostitució . De les 7.114 persones identificades en situació de risc , cinc eren menors d’edat .

Fernández Díaz ha assegurat als parlamentaris europeus que s’han reduït el nombre de detinguts respecte a l’any anterior i ho ha atribuït a " la creixent dificultat que troben les xarxes mafioses " , i no a una menor eficàcia policial . L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa també ha analitzat aquest dilluns la violència de gènere , que té un cost estimat d’una mitjana del 2 % del Producte Interior Brut , segons un càlcul aproximat realitzat en 2008 entre els 47 països que l’integren .

Combatre " el silenci" La delegada del Govern per a la Violència de Gènere , Blanca Hernández , ha destacat la " imperiosa necessitat " d’atendre les víctimes més vulnerables , com les dones grans, les de l’àmbit rural i les que pateixen algun tipus de discapacitat . Fernández ha destacat que la lluita contra la violència de gènere , que es va iniciar fa 20 anys , se centra en aquests moments en combatre " el silenci ", utilitzant eines com les noves tecnologies per trencar-lo. La presidenta de la Comissió Parlamentària en aquest àmbit , Carmen Quintanilla , ha opinat que " Europa està a mig camí d’aconseguir la igualtat d’oportunitats" . Així ha explicat que la mitjana europea d’igualtat respecte a la presa de decisions se situa en el graó 38 , respecte a 100 , segons un estudi europeu .

A més , ha anunciat que Espanya ratificarà en les properes setmanes el conveni d’Istanbul sobre violència contra la dona . També ha intervingut en aquest fòrum , la directora de l’ Institut de la Dona , Carmen Plaza, qui ha plantejat que " no tenir recursos econòmics és un dels factors que més influeixen en les desigualtats entre homes i dones" .

Font: 20minutos

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: