Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
#womanlidertic : Breus

Dones a la web: entre el sexisme i la llibertat

dilluns 3 de juny de 2013

Dones a la web: entre el sexisme i la llibertat

Grups de dones han organitzat una campanya contra el sexisme a les xarxes socials, on no és difícil trobar continguts que donen suport a la violència contra les dones.

Les publicacions d’aquesta índole estan prohibides per les normes de Facebook, però els usuaris sovint violen la prohibició penjant continguts dubtosos i comentant cínicament.

És difícil, però, que aquest moviment tingui suport a l’internet rus. A Rússia no només els homes, sinó moltes vegades també les dones, estan d’acord en què la víctima de la violència de gènere té la culpa.

La campanya contra Facebook

Diverses organitzacions en defensa dels drets de la dona han desplegat una campanya a la xarxa mundial contra el sexisme. Les activistes asseguren que les xarxes socials, i especialment Facebook, permeten bromes i comentaris abusius sobre violacions i abusos a dones afirmant que aquestes pàgines entren en la categoria ’humorística’ de les seves directrius, o que són mostres de la ’llibertat d’expressió ".

A la pàgina Change.org, un espai d’acollida lliure i pública de peticions per internet de caràcter reivindicatiu del compliment dels drets humans, es va publicar una petició contra aquesta situació recolzada per més de 200.000 persones. Els signants exigeixen eliminar els continguts ofensius i endurir les polítiques d’ús de materials penjats pels usuaris.

Encara que Facebook ja havia anunciat l’actualització de les seves polítiques i directrius en el relacionat amb el contingut "nociu i d’incitació a l’odi", després de rebre queixes en el marc de la campanya, els que signen la petició insisteixen que la direcció de la xarxa social es pronunciï més explícitament contra el sexisme i el eradiqui de les seves pàgines.

Les activistes sostenen que Facebook, com altres llocs web que utilitzen contingut pujat pels usuaris, es debat entre la llibertat d’expressió o ser un escenari per exhibir material ofensiu.

De fet, les dones demanen endurir la censura a les xarxes socials, que ja porta a terme un estricte control sobre dues eliminant alguns que són completament innocents. En altres casos un sistema falla a detectar i eliminar, doncs el discurs d’incitació a l’odi ja no funciona de manera efectiva, particularment en relació a l’odi basat en el gènere. Per exemple, el grup de Facebook que publicava fotografies de les dones de l’Índia violades i les acompanyava d’comentaris obscens ser tancat només després de grans protestes dels usuaris.

És clar que els moderadors de Facebook han de alertar sobre les pàgines que publiquen comentaris misògins o acudits sexistes. El problema és que les pàgines poden desaparèixer però el sexisme persistirà.

(...)

Font: RiaNovostiu

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: