Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Dones catòliques demanen posar fi a la "marginació femenina" a l’Església

dilluns 22 de juliol de 2013

Dones catòliques demanen posar fi a la "marginació femenina" a l'Església

El Col · lectiu de Dones en l’Església ha reclamat avui a la jerarquia eclesiàstica de l’Església Catòlica "que finalitzi la marginació que sense cap justificació manté envers les dones".

Amb motiu de la celebració demà, 22 de juliol, del dia de Maria de Magdala (Maria Magdalena), que és la patrona d’aquest col · lectiu, les dones que formen aquest grup han publicat un manifest en el qual ofereixen algunes dades sobre la presència i activitats de la dona a les diòcesis de Catalunya.

Segons el col · lectiu, del total de persones que treballen en l’activitat pastoral de la catequesi de les diferents diòcesis, un 90% són dones: 12.512 seglars i 1.642 religioses, enfront de només 1.569 homes (800 seglars, 409 religiosos i 360 clergues).

També en l’activitat de Càritas Diocesana un 63% del voluntariat està format per dones, segons el col · lectiu, que denuncia que "marginant les dones, l’Església Catòlica no està seguint l’exemple de Jesús".

El manifest, que ha estat recolzat per diverses congregacions religioses presents a Catalunya, reflexiona sobre la discriminació que, al seu parer, pateixen les dones en el si de l’Església i reprodueix alguns textos d’autors coneguts que denuncien la marginació femenina a l’Església catòlica .

"La dona en molts països del món ha passat de ser objecte a ser subjecte de dret. Una dona és objecte de dret de facto, quan la hi utilitza per treballar, per servir, quan la seva llibertat de consciència es veu retallada o posada en qüestió per homes que pertanyen a la jerarquia de l’Església Catòlica o qualsevol organització jerarquitzada ", denuncia el col · lectiu.

"La dona és subjecte de dret quan té els mateixos drets que els homes en tots els aspectes de la vida", recorda el col · lectiu.

(...) Font: Diario Vasco

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: