Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Societat : Breus

Dones catòliques demanen posar fi a la "marginació femenina" a l’Església

dilluns 22 de juliol de 2013

Dones catòliques demanen posar fi a la "marginació femenina" a l'Església

El Col · lectiu de Dones en l’Església ha reclamat avui a la jerarquia eclesiàstica de l’Església Catòlica "que finalitzi la marginació que sense cap justificació manté envers les dones".

Amb motiu de la celebració demà, 22 de juliol, del dia de Maria de Magdala (Maria Magdalena), que és la patrona d’aquest col · lectiu, les dones que formen aquest grup han publicat un manifest en el qual ofereixen algunes dades sobre la presència i activitats de la dona a les diòcesis de Catalunya.

Segons el col · lectiu, del total de persones que treballen en l’activitat pastoral de la catequesi de les diferents diòcesis, un 90% són dones: 12.512 seglars i 1.642 religioses, enfront de només 1.569 homes (800 seglars, 409 religiosos i 360 clergues).

També en l’activitat de Càritas Diocesana un 63% del voluntariat està format per dones, segons el col · lectiu, que denuncia que "marginant les dones, l’Església Catòlica no està seguint l’exemple de Jesús".

El manifest, que ha estat recolzat per diverses congregacions religioses presents a Catalunya, reflexiona sobre la discriminació que, al seu parer, pateixen les dones en el si de l’Església i reprodueix alguns textos d’autors coneguts que denuncien la marginació femenina a l’Església catòlica .

"La dona en molts països del món ha passat de ser objecte a ser subjecte de dret. Una dona és objecte de dret de facto, quan la hi utilitza per treballar, per servir, quan la seva llibertat de consciència es veu retallada o posada en qüestió per homes que pertanyen a la jerarquia de l’Església Catòlica o qualsevol organització jerarquitzada ", denuncia el col · lectiu.

"La dona és subjecte de dret quan té els mateixos drets que els homes en tots els aspectes de la vida", recorda el col · lectiu.

(...) Font: Diario Vasco

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: