Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-02-2017
>
<
Febrer'17
llmamejovessum
3031 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Opinadores

Dones, diners i sexe

divendres 24 de gener de 2014

Dones, diners i sexe

De vegades el títol d’un article pot donar lloc a equívocs i sovint es proposen titulars per cridar l’ atenció, encara que l’important de veritat es trobi a l’interior de l’escrit o en l’origen de la notícia.

I va ser el que fa uns dies va acudir amb un article que es va repetir en molts mitjans amb un títol semblant al següent: "Les dones amb més poder adquisitiu tenen millor sexe". Cal reconèixer que crida l’atenció i que té un punt gairebé frívol que provoca una primera reacció superficial del tipus "a més de tenir més diners, s’ho passen millor". Però l’interessant era trobar l’article original i llegir detingudament els encreuaments de variables que va realitzar i va interpretar l’equip de l’Agència de Salut Pública de Barcelona a partir dels resultats de la primera Enquesta Nacional de Salut Sexual realitzada el 2009 pel CIS .

La satisfacció sexual pot tenir un aspecte subjectiu rellevant, però si marca una pauta tenint en compte el gènere i la posició socioeconòmica, potser ens està donant algunes pistes del que passa en realitat i sobre les que es necessitarien estudis més concrets.

A la satisfacció sexual s’inclouen aspectes com la seguretat davant infeccions de transmissió sexual i embarassos no desitjats, la informació sobre les pròpies necessitats sexuals i de la parella, estratègies i recursos per fer front a malalties o disfuncions relacionades amb la sexualitat, i identificar relacions abusives sexuals i de parella i poder-los fer front. Les dades de l’ estudi confirmen que les dones de menys posició socioeconòmica són més vulnerables a les relacions sexuals abusives, fan un menor ús d’anticonceptius fiables i tenen menys informació sobre els organismes o entitats on dirigir davant qualsevol dificultat relacionada amb la seva sexualitat. Per tant , tenen una vida sexual més deficient i també una pitjor salut en general.

Estic convençuda que si es repliqués aquesta anàlisi amb dades d’aquest últim any, la salut sexual de dones, i també la dels homes, hauria empitjorat, ja que s’ha incrementat el nombre de persones en situació de vulnerabilitat a causa de l’ augment de l’atur i a les retallades en salut, educació i protecció social. Disminuir les partides en els programes d’ajuda a les víctimes i de prevenció de violència de gènere, en les campanyes per l’ús del preservatiu i aprovar lleis que limitin el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos, provocarà a la curta i a la llarga, una pitjor salut de la població en general i de les més vulnerables en particular.

Sorprèn que davant dades tan objectius, les administracions públiques no actuïn ... O potser és certa la percepció majoritària dels espanyols que s’està legislant per afavorir els més poderosos, com indica l’informe Oxfamque l’ONG va presentar aquesta setmana a Davos ...

Article publicat a Eldiario.es

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: