Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Opinadores

Dones, diners i sexe

divendres 24 de gener de 2014

Dones, diners i sexe

De vegades el títol d’un article pot donar lloc a equívocs i sovint es proposen titulars per cridar l’ atenció, encara que l’important de veritat es trobi a l’interior de l’escrit o en l’origen de la notícia.

I va ser el que fa uns dies va acudir amb un article que es va repetir en molts mitjans amb un títol semblant al següent: "Les dones amb més poder adquisitiu tenen millor sexe". Cal reconèixer que crida l’atenció i que té un punt gairebé frívol que provoca una primera reacció superficial del tipus "a més de tenir més diners, s’ho passen millor". Però l’interessant era trobar l’article original i llegir detingudament els encreuaments de variables que va realitzar i va interpretar l’equip de l’Agència de Salut Pública de Barcelona a partir dels resultats de la primera Enquesta Nacional de Salut Sexual realitzada el 2009 pel CIS .

La satisfacció sexual pot tenir un aspecte subjectiu rellevant, però si marca una pauta tenint en compte el gènere i la posició socioeconòmica, potser ens està donant algunes pistes del que passa en realitat i sobre les que es necessitarien estudis més concrets.

A la satisfacció sexual s’inclouen aspectes com la seguretat davant infeccions de transmissió sexual i embarassos no desitjats, la informació sobre les pròpies necessitats sexuals i de la parella, estratègies i recursos per fer front a malalties o disfuncions relacionades amb la sexualitat, i identificar relacions abusives sexuals i de parella i poder-los fer front. Les dades de l’ estudi confirmen que les dones de menys posició socioeconòmica són més vulnerables a les relacions sexuals abusives, fan un menor ús d’anticonceptius fiables i tenen menys informació sobre els organismes o entitats on dirigir davant qualsevol dificultat relacionada amb la seva sexualitat. Per tant , tenen una vida sexual més deficient i també una pitjor salut en general.

Estic convençuda que si es repliqués aquesta anàlisi amb dades d’aquest últim any, la salut sexual de dones, i també la dels homes, hauria empitjorat, ja que s’ha incrementat el nombre de persones en situació de vulnerabilitat a causa de l’ augment de l’atur i a les retallades en salut, educació i protecció social. Disminuir les partides en els programes d’ajuda a les víctimes i de prevenció de violència de gènere, en les campanyes per l’ús del preservatiu i aprovar lleis que limitin el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos, provocarà a la curta i a la llarga, una pitjor salut de la població en general i de les més vulnerables en particular.

Sorprèn que davant dades tan objectius, les administracions públiques no actuïn ... O potser és certa la percepció majoritària dels espanyols que s’està legislant per afavorir els més poderosos, com indica l’informe Oxfamque l’ONG va presentar aquesta setmana a Davos ...

Article publicat a Eldiario.es

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: