Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits

Banners

Webs Locals

Agenda de Reus [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

PARAULES CLAU

Web local Reus

Dones en acció, dones lluitadores

divendres 20 de maig de 2011

Dones en acció, dones lluitadores

DONES EN ACCIÓ és una plataforma formada per persones a títol individual i una sèrie d’entitats i associacions: L’hora Violeta, Maulets, AJR, Col.lectiu H2O, CGT i el Casal Despertaferro.
La seva seu es troba al Casal Despertaferro, a la nova seu, Carrer Martí Napolità, 7 de Reus.
La seva voluntat es créixer lliures, donar eines per a què les persones puguin créixer saltant les barreres que són imposades des de la societat, per a què puguin prendre consciència de l’opressió del capitalisme, i així poder autoformar-se i decidir per elles mateixes i mateixos qui vol ser.
L’any 2011 ha sigut es 6è any consecutiu que han organitzat un conjunt d’actes al voltant 8 de març per a commemorar el dia de la Dona Treballadora.
L’experiència, igual que altres anys va ser molt interessant, engrescadora i participativa.
Les activitats proposades des de Dones en Acció va ser tot un èxit i van formar part moltes reusenques i reusencs, amb molta il·lusió. D’aquells dies, els membres de l’organització ens van fer arribar un escrit de les seves impressions que volem compartir amb totes i tots i vosaltres:

El passat dissabte 26 de febrer es van dur a terme les jornades de formació: "T’estimen o t’estiren", organitzades per la Plataforma Dones en Acció, emmarcades dins el calendari d’activitats DONA2011 realitzades al voltant del 8 de març per tal de reivindicar una igualtat de drets entre homes i dones, i un creixement lliure com a persones indiferentment de la seva condició social o sexual.

Les jornades van tenir lloc al local dels Xiquets de Reus on l’educador social, Carles Sabaté, després de la presentació de l’acte a càrrec de Dones en acció, va dinamitzar un taller d’intel.ligència emocional, explicant el concepte de les emocions, com es formen, els efectes de la cultura en les emocions i com tot això deriva en la nostra conducta.

Seguidament l’educador social i membre del col.lectiu H2O, Lluís Romero va presentar la xerrada: "La Sexualitat afectiva", exposant el significat de sexualitat, el dret a gaudir plenament i lliurement d’aquesta, sense obligacions i feta a mida. I és que hi ha tantes sexualitats com persones hi ha al món.

Després del dinar que ens va preparar el Casal Despertaferro i finalitzant l’acte, el Carles Sabaté, va tornar a intervenir amb un taller sobre "Els mites de l’amor romàntic i la relació de parella", exposant molts comportaments i creences dins les relacions que fan construÍr-nos una idea errònia de l’amor, i que ens porten, moltes vegades, a fracassos, desenganys i malestars.

El bar Absenta, el bar Campus, la llibreria Gaudí, el bar Teïna, la Taverna Despertaferro, el bar Iris, el bar Portia, la Casa Navàs, Productes de la Terra i la botiga el Àrbol patrocinen aquestes activitats que aniràn tenint lloc al llarg d’aquestes dues setmanes següents. Així com han col.laborat amb nosaltres l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Reus.

Des de Dones en Acció volem agraïr a la seixantena de persones que van assistir a les jornades, la seva participació, el seu interès i les seves aportacions, així com donar les gràcies a totes aquelles persones i entitats que han col.laborat de manera desinteressada amb nosaltres i han fet possible aquesta activitat.

Entre totes i tots podem lluitar per la nostra llibertat i poder créixer lliures.
Donem tot el nostre suport a les persones, entitats i col.lectius que lluiten cada dia amb il.lusió i esperança!

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: