Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Ciència : Breus

’Dones en la Ciència’ beca a cinc científiques perquè segueixin investigant a Espanya el 2014

divendres 15 de novembre de 2013

'Dones en la Ciència' beca a cinc científiques perquè segueixin investigant a Espanya el 2014

Les científiques espanyoles Marta Alonso , Begoña Sot , María Ángeles Tormo , Laura Herrero i Reis Benlloch són dones excepcionals que porten anys treballant perquè el món avanci . Des d’aquest dijous més són les beneficiàries de les Borses d’Investigació L’Oréal -UNESCO 2013 , unes beques de 15.000 euros que s’atorguen a destacades científiques espanyoles des de l’any 2006 , i que busquen visibilitzar , reconèixer i impulsar la tasca femenina a la ciència .

Per aquestes cinc becades , triades per un Comitè Científic entre més de 300 candidates , rebre la beca significa que les seves carreres no s’aturin , que podran continuar les seves investigacions en diferents laboratoris espanyols al llarg de l’any que , en un context crític per a la supervivència del sector a Espanya a conseqüència de les retallades en inversió . Per a les científiques en particular , la realitat dóna xifres com que només el 12% dels llocs de presa de decisió en l’àmbit de la ciència en universitats i sectors privats de les economies mundials basades en el creixement estan en mans de dones.

A Espanya , les estudiants universitàries són majoria a les branques científiques (el 53 %) , especialment en medicina on representen tres de cada quatre estudiants , una de les taxes més elevades d’Europa . No obstant això , a mesura que avancen en la seva carrera professional disminueix la presència de dones . Segons el Consell Superior d’Investigacions Científiques ( CSIC ) , elles no arriben ni al 35% del total del seu personal científic investigador , davant del 65 % dels homes .

El Programa Per les Dones en la Ciència , que enguany celebra la seva vuitena edició a Espanya , també aspira a despertar vocacions científiques entre nenes i joves , presentant a les cinc investigadores premiades amb models a seguir , referents que li donen a la ciència un rostre femení moltes vegades invisible en les altes esferes .

(....)

Font: 20minutos.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: