Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mercat laboral : Breus

Dones en les caixes, homes en els llocs directius

dimarts 7 de gener de 2014

Dones en les caixes, homes en els llocs directius

Més de sis de cada 10 llocs de treball de les grans superfícies són femenins però la bretxa salarial a favor dels homes arriba al 25% i en alguns casos el 50%.

L’Audiència Nacional anul·la part del conveni sectorial per perjudicar el desenvolupament professional de les dones

Fa uns anys sempre érem dones. Potser que no hi hagués una regla escrita però , a què no et trobaves un home en una caixa de pagament d’un supermercat d’El Corte Inglés?" , Es pregunta una dependenta de la cadena de grans superfícies , que prefereix no revelar el seu nom. " Ara, almenys , ja hi ha alguns nois, joves " , afirma .

La desigualtat de gènere continua sent un dels mals endèmics de la distribució comercial : les diferències dins de les seves plantilles , on les dones copen la majoria dels llocs més baixos de l’escalafó , els de menor retribució , mentre segueixen tenint dificultats per accedir als càrrecs directius .

Les diferències es remunten en el temps . " En el context històric del teixit empresarial del comerç minorista del nostre país , on l’home era el titular del comerç , el treball de la dona estava relegat a l’economia submergida . I s’ha assumit una feminització de determinats tipus d’ocupacions , pitjor considerades social o empresarialment , perpetuant els estereotips de gènere " , assegura Victòria Labajo , professora de Gestió Comercial i Distribució en ICADE .

Eventualitat i temporalitat

El comerç és , de fet , el sector econòmic amb major nombre de dones ocupades , sis de cada deu. Majoria que abasta tant a grans com a petites superfícies , encara que en aquestes últimes hi ha factors que fan que el factor femení sigui encara més acusat , sobretot en època de crisi : l’eventualitat i la temporalitat .

(...) Font: eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: