Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Violència de Gènere : Breus

Dones en vaga de fam per una "protecció real" per a les víctimes de la violència de gènere [Galícia]

dijous 17 d'octubre de 2013

Dones en vaga de fam per una "protecció real" per a les víctimes de la violència de gènere [Galícia]

"Em dic número sis . Al jutjat em vaig trobar indefensa , sense advocat . Vaig demanar una mesura cautelar que no em van concedir i ara estic en diversos processos judicials , en un laberint , i totalment indefensa , igual que el meu fill . Li demano a la Justícia que ens deixi ser lliures , que ens separi d’aquest cercle de violència " . "Em dic número quatre . Vaig tenir una mala experiència amb la policia , que em va dir que si no estava segura de la denúncia , tornés després. No em van fer cas , vaig tornar l’endemà i la denúncia no va arribar als jutjats fins a deu dies més tarda . no em vaig sentir protegit i tinc dos nenes que estan segrestades pel seu pare , que les va portar al Regne Unit . La Justícia no va actuar i jo vull que protegeixin les meves nenes i que les separin del maltractador " .

Són només dos durs testimonis dels catorze que l’associació Veu - la llum ( Veure la llum ) acaba de penjar a través d’un vídeo a internet . Ho han fet per explicar i denunciar la situació que ha portat a deu d’elles a començar una vaga de fam des de la matinada de dimarts passat i amb la qual reclamen " un sistema de protecció real de les dones i nens víctimes de la violència de gènere "que" no fomenti l’empobriment de la dona, la seva submissió ni la continuació del maltractament " .

Estan " cansades , esgotades i febles" perquè a la seva vaga de fam s’uneix la violència patida per les dones i cadascun dels problemes derivats d’ella . "El no menjar s’ajunta a tot el que portem aguantant " , explica Glòria Vázquez , presidenta d’aquesta organització contra la violència de gènere a la Corunya i una de les que acumula més d’un dia sense menjar al local que l’associació té al costat de l’Audiència Provincial. La vaga "és indefinida" i tenen previst continuar amb la iniciativa fins que els ofereixin "mesures reals de protecció" que acabin amb el sofriment , les dificultats i les injustícies que denuncien davant la càmera . Amb una careta que els cobreix la cara , un vel que amaga el seu cabell i identificant a través d’un número o una lletra . "Em dic X" .

"La vaga de fam és indefinida , fins que se’ns ofereixin mesures de protecció eficients . Volem que es protegeixi els nens, que es suspenguin les visites al pare maltractador quan hi ha indici de violència i que , després d’una sentència ferma , se’ls retiri la pàtria potestat " , explica Glòria Vázquez . " Que les víctimes tinguin oportunitats de tenir un altre tipus de vida ", insisteix .

Protesten per la situació de moltes dones que, a més de patir el maltractament , han de suportar també la deixadesa de la policia o de la Justícia , sentències que consideren injustes , l’allunyament dels seus fills o l’assetjament dels mateixos que les han maltractat . Els relats del vídeo elaborat per aquestes víctimes s’horroritzen . "Va canviar el pany de la porta i segueixo sense poder accedir a l’habitatge . Vaig patir cops de puny i amenaces i vaig sol · licitar una ordre d’allunyament que no em van concedir . La policia no em va facilitar ni advocat ni res i no em vaig sentir protegida ni a nivell econòmic ni judicial . meu expedient va ser arxivat i el maltractador sol · licitar la custòdia compartida i la té . Cada vegada que els nens van amb ell tornen desquicidados i contra mi . Vull una protecció per als meus fills . No vull que pateixin el mateix que he patit jo " . Aquest és un altre dels testimonis .

(...)

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: