Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Dones en Xarxa

Dones en xarxa distingida amb el Premi Equit@T 2019 Lourdes Muñoz recull el premi. Estem contentes!!

divendres 21 de juny de 2019

Dones en xarxa distingida amb el Premi Equit@T 2019 Lourdes Muñoz recull el premi. Estem contentes!!

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]


Estem molt contentes perquè en l’edició del Premi Equit@T 2019 de la Universitat Oberta de Barcelona, Dones en Xarxa vam rebre el Premi Equit@T, modalitat professional. Lourdes Muñoz, presidenta de l’associació va ser l’encarregada de recollir el mèrit.


Aquest esdeveniment està organitzat pels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC amb l’objectiu de promoure l’equitat de gènere en les TIC.

Per donar la benvinguda, Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat, va dedicar unes paraules a tots els presents de les quals destaca:
"Tractar a tothom de forma diferent perquè tots tinguem les mateixes oportunitats."

A continuació, va tenir la paraula la vicerectora de Globalització i Cooperació de la Universitat Oberta de Catalunya, Pastora Martínez. Parlant de "feminitzar" estudis amb encara una elevada presència masculina com les enginyeries o la informàtica, va remarcar la importància de les accions que s’han de fer a favor de la igualtat.

El següent ponent va ser Aurelio Ruiz amb la seva xerrada, "Tecnologia, edat recomanada: 0 - 99". Ruiz va explicar les seves vivències relacionades amb l’enginyeria i el gènere i va intentar respondre a la pregunta "Com eliminar les barreres que fan que les dones descartin a priori estudiar tecnologia? " explicant:
Les carreres en les quals es necessita ser estudiant "brillant" són les més masculinitzades. Fins i tot les mares sobrevaloren als seus fills i infravaloren a les nenes. Vivim en una societat on es frena a les nenes i s’afavoreix als nens. "

Ruiz va afegir:
"El feminisme és un dels pocs moviments que està debatent l’impacte de la revolució tecnològica en la societat."

Seguidament, es va lliurar el primer premi de la tarda. Alba Llanes va rebre la Menció oficial dons del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya - Equit@T a la carrera informàtica prometedora amb sensibilitat pels valors socials.

María José Talavera va rebre el Premi Anne Topping a la trajectòria professional en l’àmbit tecnològic. La premiada va voler dedicar unes paraules a totes les presents:
"L’única independència és l’econòmica. A totes les noies que us dedicareu a la informàtica: tindreu feina!! I això us permetrà ser econòmicament independents. Per tant, no et podran condicionar ni maltractar. Quan la dona no ha estat independent econòmicament , no ha estat persona del tot. "
"Si les dones concilien, renuncien a les seves carreres i això no pot ser."


Va arribar el moment del lliurament del Premi Equi@T, modalitat professional, que va rebre Dones en Xarxa i va recollir Lourdes Muñoz. Referint-se a l’associació de dones Dones en Xarxa, Muñoz va dir:

"L’objectiu de Dones en Xarxa va ser des del seu inici que les dones construïssin els seus continguts i participessin en el seu àmbit digital."
"La segona bretxa digital dels usos avançats no s’ha acabat."

També va parlar de les trobades de networking anomenats Còctels&Net als quals s’ha afegit SheLeader en els últims esdeveniments per poder arribar a un major nombre de dones a través de videoconferències online. Per a això va dir que:"Còctels & Net va ser una aposta per donar poder als projectes de les dones."

I parlant de Womanlidertic ha afegit que aquest projecte fa "un ús estratègic de les tecnologies i presència de les dones en el sector TIC."

Lourdes Muñoz va explicar que "Noies, les TIC són Nostres" és un projecte que va néixer per animar les noies a optar per les carreres tecnològiques. En ell, a través de vídeos curts, les dones expliquen què fan amb la tecnologia i com poden transformar el món, perquè els estudis recents mostren que les noies no s’animen a estudiar carreres tecnològiques, entre altres motius, perquè no saben per a què serveixen les tecnologies. Com a solució a això, la presidenta de Dones en Xarxa proposa:
"Si les noies tenen referents que els expliquin més informació sobre el sector i els demostrin els futurs possibles, llavors estarem influint de manera positiva en aquesta decisió estratègica."

D’altra banda, també va parlar del projecte Igualtat a fons, sobre el qual va explicar:
"Aquest projecte ens serveix per generar opinió a través d’audiovisuals que tractin temàtiques actuals."

Muñoz també va parlar de la plataforma SheLeader , presentant-la com una nova plataforma tecnològica per aconseguir la paritat en les organitzacions econòmiques. Parafrasejant Michelle Bachelet, que va dir que "si una dona entra en política canvia la dona, però si moltes dones entren en política canvia la política", Lourdes Muñoz va proposar fer el mateix amb la societat digital. Al que va afegir:
"És un tema estratègic per a la igualtat perquè en el sector digital s’està configurant com ens relacionem a la societat. Per tant, és un àmbit de poder i decisió."

Finalment, ASTI Talent & Technology Foundation, un projecte que dirigeix ​​les seves accions a les noies que estudien ESO, va rebre el Premi Equit@T modalitat formativa.

La quarta edició de Premi Equit@T va tenir lloc el passat dijous 20 de juny a Francesca Bonnemaison de Barcelona. Per acabar, M. Antonia Huertas, l’organitzadora de l’esdeveniment, va convidar a totes les assistents a un refrigeri.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: