Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Política : Breus

Dones franceses reclamen igualtat d’oportunitats polítiques

dimarts 22 d'abril de 2014

Dones franceses reclamen igualtat d'oportunitats polítiques

Amb motiu de celebrar ahir el 70 aniversari de la proclamació del dret al vot femení a França, nombroses veus s’alcen per reclamar una plena igualtat d’oportunitats en la vida política del país. ( RadioPL )

El 21 d’abril de 1944 el general Charles De Gaulle va signar l’anomenada Ordenança d’Alger, on establia el dret de triar i ser electes a les dones, el qual es va fer realitat un any i vuit dies després, el 29 d’abril de 1945, quan van exercir per primera vegada el sufragi.

La normativa va ser elaborada pel Comitè Francès per a l’Alliberament Nacional i es va considerar un reconeixement a la participació i el sacrifici d’aquest sector de la població durant la lluita contra l’ocupació alemanya en la Segona Guerra Mundial .

Si bé moltes van acudir amb entusiasme a les urnes , el procés de presentació de candidatures femenines va ser més lent i difícil , recorda Lucienne Taulelle , qui va ocupar el lloc d’alcalde de la comuna de Vers -Pont - du - Gard durant 30 anys .

" Havien estat submises durant dos mil anys . Els semblava impossible deixar la seva casa i els seus fills , sobretot en el medi rural " , afegeix Taulelle .

Mentrestant, l’eurodiputada Marie - Thera Sanchez- Schmid ha assenyalat que si bé les lleis existeixen, les mentalitats no evolucionen amb la velocitat requerida i la paritat en l’exercici dels càrrecs públics per elecció està encara molt llunyana .

Encara que les llistes de candidats han de tenir el mateix nombre d’homes i dones , en la pràctica els primers llocs - que són els de majors possibilitats -els ocupen aspirants masculins .

En les eleccions municipals de març el 83 per cent de les trucades caps de llista eren homes , va denunciar Danielle Bousquet , presidenta de l’Alt Consell de la Igualtat de Gènere .

Les dones només representen el cinc per cent dels presidents dels consells generals , són 27 de cada 100 diputats a l’Assemblea Nacional i el 22 per cent dels membres del Senat .

Encara per a les que aconsegueixen trencar aquestes barreres i són triades , la situació és complicada , va advertir aquest dilluns la diputada per París , Sandrine Mazetier , del governamental Partit Socialista .

Segons la legisladora , la mesura de la situació la dóna el fet que molta gent encara necessita rebre una explicació de per què tal o qual dona va ser elegida per a determinat càrrec , cosa que no passa en el cas dels homes .

L’aniversari va ser celebrat oficialment la setmana anterior durant un acte amb la participació del president François Hollande , la ministra per als Drets Femenins , Najat Vallaud - Belkacem , i la recentment elegida alcaldessa de París , Anne Hidalgo

Font: Prensa Latina

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: