Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 16-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Política : Breus

Dones Juristes demanen unificar l’edat de consentiment sexual, majoria d’edat, responsabilitat penal i per avortar

dijous 5 de setembre de 2013

Dones Juristes demanen unificar l'edat de consentiment sexual, majoria d'edat, responsabilitat penal i per avortar

La presidenta de l’Associació de Dones Juristes Themis, Ángela Cerrillos, ha celebrat que s’elevi als 16 anys l’edat de consentiment sexual però ha demanat que s’estableixi un "criteri unificador" d’edats per al consentiment sexual, per avortar, per assolir la majoria d’edat o per tenir responsabilitat penal.

Així ho ha indicat Cerrillos davant la notícia que el Govern elevarà l’edat de consentiment sexual dels 13 als 16 anys amb l’objectiu d ’"evitar abusos" , una mesura inclosa dins de l’avantprojecte de reforma del Codi Penal que previsiblement serà aprovada en les pròximes setmanes .

En aquest sentit , la presidenta de Dones Juristes ha indicat que existeix un " batibull " d’edats que necessiten ser estudiades "en el seu conjunt" . Concretament , l’edat per arribar a la majoria d’edat són els 18 anys , per mantenir relacions sexuals als 16 - fins ara els 13 - , per avortar als 18 anys - o els 16 , si és amb permís patern - , i per tenir responsabilitat penal els 14 anys .

En tot cas , Cerrillos veu "adequada " la mesura d’elevar l’edat de consentiment doncs, al seu parer, el límit anterior estava donant lloc a molts abusos . També considera encertat que no es vagi a considerar delicte quan es tracti de relacions sexuals consentides entre menors amb edat o grau de maduresa similar doncs , segons ha explicat , és diferent que es produeixi una relació entre nens de 14 anys que un home de 40 anys mantingui relacions amb una nena 26 anys menor que ell .

PREVENIR ABUSOS

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Dones Progressistes , Yolanda Besteiro , ha qualificat de "bona " la mesura doncs , al seu parer , era una " barbaritat " que l’edat de consentiment estigués establerta en els 13 anys ja que podia donar lloc a abusos de superioritat d’adults pel que fa a joves , adolescents o nenes .

No obstant això , l’edat de 16 anys li sembla una edat " a tenir en compte" ja que considera que la personalitat del menor ja està més " formada" perquè una relació es pugui considerar consentida .

En la mateixa línia , la directora de la Fundació Dones, Marisa Soleto , ha assegurat que la mesura els sembla " bé" i ha recordat que elles ja havien suggerit la conveniència de "revisar " aquesta edat de prestació de consentiment .

Per Soleto , aquest nou límit d’edat és " molt més d’acord " amb la realitat actual que l’anterior i ajudarà a " prevenir els abusos " comesos per part de persones adultes en el manteniment de relacions sexuals amb menors.

Font: Diario Progresista

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: