Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Dones prenen anticonceptius per risc de ser violades al creuar la frontera

dijous 10 d'abril de 2014

Dones prenen anticonceptius per risc de ser violades al creuar la frontera

Més enllà dels riscos que comporta el creuar la frontera de manera il·legal, un gran nombre de dones prenen anticonceptius conscients de la possibilitat de ser violades en el seu camí cap a EUA i prevenir així un embaràs no desitjat.

"Sabem de casos de dones que prenen aquestes mesures quan estan a la frontera, ja que a Mèxic no requereixen d’una recepta mèdica per comprar les pastilles anticonceptives", ha dit Anna Ochoa O’Leary, professora del Departament d’Estudis Mexicoestadounidenses i membre l’Institut Binacional d’Immigració de la Universitat d’Arizona (UA).

Ochoa O’Leary, que ha investigat sobre això, ha indicat que moltes dones opten per començar a prendre pastilles anticonceptives quan decideixen emigrar als Estats Units, en saber l’elevat risc de ser violades.

"Un altre mètode pel qual opten és posar-se una injecció, que fa efecte per més temps", va explicar la professora .

Segons la seva opinió, aquesta és una "trista i desafortunada" realitat que es dóna massa sovint a la frontera.

"És difícil tenir xifres exactes, moltes vegades les dones immigrants es neguen parlar sobre aquests temes, especialment si són víctimes d’un assalt sexual", va dir Ochoa O’Leary, que recentment va publicar el llibre "Enciclopèdia dels immigrants indocumentats als Estats Units i les seves experiències", en què aborda temes socials, polítics i de salut.

Les dones són un dels grups més vulnerables entre els immigrants indocumentats; corren el risc de ser assaltades, colpejades, abandonades pels traficants o ser violades pels "coyotes" (traficants d’indocumentats) o els seus companys d’aventura a l’hora de creuar la frontera.

A principis d’aquest mes, l’agent de la Patrulla Fronterera Esteban Manzanares aparentment es va suïcidar a Texas després de segrestar i violar tres immigrants indocumentades d’origen hondureny.

A Arizona, el passat mes de desembre, una menor de 14 anys, d’origen mexicà, va denunciar haver estat violada per l’home que guiava al grup d’indocumentats amb què viatjava.

(..)

Font: LaVanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: