Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

Dones promouen en ONU nexes entre equitat de gènere i desenvolupament

divendres 21 de març de 2014

Dones promouen en ONU nexes entre equitat de gènere i desenvolupament

La Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona conclou avui a les Nacions Unides el seu 58 fòrum amb la mira posada en garantir que les estratègies de desenvolupament sostenible prioritzin la igualtat de gènere i l’apoderament femení.

Després de dues setmanes de debats , panells i esdeveniments paral · lels , delegades dels 193 països membres de l’ONU busquen consensos en l’òrgan creat el 1946 , per generar un document representatiu de la diversitat d’interessos per àrees geogràfiques i sectors socials.

L’esborrany amb les conclusions treballat durant la reunió anual recull la necessitat d’impulsar l’equitat, la fi de la violència i la discriminació per motius de gènere, i el ple accés de les dones a l’educació, la salut, l’ocupació i els drets sexuals i reproductius.

En aquest sentit, demana la total implementació del Pla d’Accions i la Declaració de la Conferència de Beijing sobre la Dona, de 1995, el compliment dels Objectius del Mil·lenni i la inclusió dels temes de la igualtat com a prioritats de l’agenda post - 2015 de desenvolupament sostenible.

Encara s’esperen acords per produir una sòlida plataforma, alguns recorden que en anteriors sessions de la Comissió no va ser aconseguit un text final, la qual cosa va succeir per última vegada en el fòrum de 2012, quan la situació de les camperoles dominar el partit.

Durant les jornades prèvies , ministres , viceministras , diplomàtiques , parlamentàries i líders socials van exposar els problemes que enfronten les dones en el món i iniciatives per superar-los.

Encara que van reconèixer avenços en aspectes d’equitat i empoderament , a partir de la Conferència de Beijing i les metes del mil · lenni , van advertir que resta molt per fer .

Un criteri dominant en les intervencions va ser el reclam de compromís polític amb la construcció d’un planeta sense discriminació i violència contra les dones .

Només la voluntat política pot canviar l’actual escenari global , marcat per les desigualtats i la seva particular impacte en dones i nenes , l’experiència cubana demostra quant pot avançar-se a partir del compromís governamental , va declarar a Premsa Llatina la diputada Surina Acosta .

La parlamentària i integrant del Secretariat Nacional de la Federació de Dones Cubanes va representar a l’illa en el 58 període de sessions de la Comissió , la qual va ser instal · lada el passat 10 de març.

En la inauguració del fòrum , el secretari general de l’ONU , Ban Ki - moon , va demandar suport a la causa de les dones , perquè " No podem arribar a un món de dignitat per a tots fins que acabem les desigualtats de gènere en totes les seves formes".

Font: Prensa Latina

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: