Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Emprenedores : Breus

Dones que transformen el món: solució a la crisi econòmica

dilluns 26 de març de 2012

Dones que transformen el món: solució a la crisi econòmica

Segòvia està intentant convertir una antiga presó en un centre de creació. Una presó amb significat: va ser presó de dones. Moltes represaliades polítiques durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, fins als anys 50. D’aquí que s’hagi triat aquest lloc per realitzar, per segon any consecutiu i després de l’èxit de la primera edició, la II Trobada de Dones que transformen el món. Des del 23 de març i fins l’1 d’abril, Premis Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional, conegudes i guardonades activistes, cineastes, periodistes i corresponsals amb sòlides trajectòries mostraran la realitat de la dona en diferents parts del món i des d’àmbits diferents. Encara que aquest any la mirada està centrada a l’Àfrica.

"Ens hem centrat en el problema de les dones afganeses, en la lluita per eradicar la mutilació genital feminina a Sierra Leone, en les denúncies dels assassinats a Ciudad Juárez o en les violacions de guerra al Congo", són exemples que cita Clara Luquero, regidora de cultura de l’Ajuntament de Segòvia i organitzadora de l’esdeveniment. "Es tracta de reunir a Segòvia a dones amb coratge, si em permet l’expressió", afegeix Luquero.

Una d’elles és Olayinka Kosovo Thomas, Premi Príncep d’Astúries a la Cooperació Internacional el 1998 pel seu treball en defensa i per la dignitat de la dona. Amb ella hem parlat a la SER abans de la seva entrevista amb la veterana reportera Rosa Maria Calaf, en què han parlat de la mutilació genital femenina, una pràctica endèmica en 28 països africans, que afecta més de 130 milions de dones i contra el que lluita Kosovo Thomas, que està amenaçada de mort. "Gràcies a l’última campanya que vam fer, la situació ha millorat una mica. Però falta molt per fer. Si no ha millorat tant com esperàvem és perquè els polítics no ens han ajudat a implementar lleis contra aquesta tragèdia. Si ens ajudessin a aplicar aquestes lleis ja incloure-les en les constitucions, la situació milloraria més "- ens explica.

Olayinka, al costat de la periodista congolesa Caddy Adzuba, que també ha participat aquest dissabte en la II Trobada ’Dones que transformen el món’ a través d’una videoconferència, es pregunten com és possible que en ple segle XXI hi hagi encara tant sofriment en el món , especialment entre les dones. "El que estem fent malament, creu la Premi Príncep d’Astúries, és no haver inclòs a les dones en el desenvolupament dels països, de la comunitat. Les hi ha condemnat a l’ostracisme, no se’ls permet tenir veu, perquè estem en una societat patriarcal. Els homes marquen les regles ia les dones només els queda acatar. Les dones tenen més intuïció, més empatia, altres instints ... que podrien ajudar fins i tot a sortir de la crisi econòmica. Amb més dones en els parlaments, la pobresa , per exemple, es reduiria. Els homes no es mullen tant ".

Una altra de les convidades és l’exvicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, que fa un mes creava "Dones per Àfrica", una fundació privada en la qual participen importants empreses espanyoles i assessorada per dones com l’ex primera ministra de Moçambic. No es tractarà en aquesta edició dos polèmics casos de violència contra les dones que hem conegut recentment. El primer d’ells el suïcidi de la jove Amina Filali al Marroc, després veure forçada a casar-se amb el seu violador. "És un fet molt trist i que atempta contra els drets de la dona i del nen. Un nen és un nen i té dret a créixer - lamenta Kosovo Thomas - a educar ia viure en llibertat. Tenen dret a escollir amb qui casar-se" . "Això és possible, afegeix, perquè és una societat patriarcal i musulmana. Creuen en el control de la vida de les seves filles i prenen les decisions per elles. I es recolzen en lleis com aquesta, lleis que haurien d’haver estat derogades i substituïdes per altres més civilitzades ".

L’altre assumpte és el cas de l’imam de la mesquita de Terrassa, que ensenyava als fidels com havien de pegar les seves dones quan hi hagués un conflicte. "Cap ésser humà hauria de ser maltractat, sempre cal arribar a l’enteniment a través del diàleg, però la violència contra les dones és especialment cruel" - lamenta Olayinka, doctora en Medicina i activista nigeriana. "Les dones hem unir-nos en solidaritat i fer saber al món que estem patint i que els homes han de canviar la seva actitud cap a nosaltres, perquè tinguem una vida millor. Si tenim una vida millor, també millorarà la vida de tota la comunitat en la que visquem. Tot milloraria ", confia.

Aquests dos casos "es tractaran en la propera trobada de dones a Segòvia", ens assegura la seva organitzadora. "És una violència legal contra les dones, una brutalitat i tortura permanent per al que no tinc paraules", denúncia Clara Luquero. Aquesta segona trobada de Dones es veurà animat per la música de la jove cantant senegalesa Shula Ndiaye, un cicle de cinema on es projectaran cintes com ’Katmandú, un mirall en el cel ", d’Icíar Bollaín, o’ Declaració de guerra ’, de la francesa Valéry Donzelli. I la gran novetat: el microteatre. En les cel · les de la Presó, les actrius Lucía Jiménez, Rosa MANTEIGA, Ana Risueño, Beatriz Bergamín o l’actor Alberto Jiménez, entre d’altres, actuaran per un reduït nombre d’espectadors.

FOnt: CadenaSer

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: