Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Internacional : Breus

Dret de dones a conduir és clau del canvi en Arabia Saudita, diu activista

divendres 8 de novembre de 2013

Dret de dones a conduir és clau del canvi en Arabia Saudita, diu activista

L’activista saudita Manal al-Xarif assegurat avui a Mèxic que el reconeixement del dret de les dones a conduir és "la clau del canvi " al seu país i les xarxes socials , el mitjà per assolir aquest objectiu .

"Una dona darrere del volant no hi és per conduir, hi és perquè vol ser conductora de la seva pròpia vida" , ha afirmat aquest fèrria promotora del dret de les dones a conduir un automòbil a l’Aràbia Saudita .

Per això , el fet que les dones puguin manejar un acte a l’Aràbia Saudita "és la clau del canvi" , va dir en la primera jornada del fòrum "La Ciutat de les Idees" , que reuneix destacats intel · lectuals , científics i artistes en la central ciutat de Pobla .

El 30 d’octubre passat les autoritats saudites van ratificar la prohibició a les dones de conduir un automòbil soles o en grup , en resposta al moviment que milers de dones promouen en les xarxes socials per aconseguir una llicència de maneig .

" Per a nosaltres la resposta del ministeri va ser positiva perquè per primera vegada va reconèixer que existim " , va comentar l’ Sharif , que des de 2011 ha rebut diverses amenaces de mort per grups fonamentalistes .

L’activista va ser empresonada el 2011 per conduir el seu vehicles , del que va deixar constància en un vídeo que va pujar a YouTube , i impulsar una campanya a les xarxes socials per desafiar la prohibició saudita, i recuperar la seva llibertat nou dies després després de pagar una fiança i comprometre a retirar la convocatòria .

A l’Aràbia Saudita regeix una estricta interpretació de la llei islàmica o Sharia , que imposa la segregació de sexes en espais públics . Les dones no poden conduir ni tampoc viatjar fora del país sense un home de la família, entre altres restriccions .

En Sharif va anunciar que al 31 de novembre pretenen fer un nou moviment en xarxes socials per aconseguir el dret a conduir , ja que se’ls ha negat sota diferents arguments . "Ens han dit que a les conductores femenines se’ls fan malbé els ovaris o que no és decent", va comentar .

Com avantatge, va esmentar que l’Aràbia Saudita és el país on més es veuen vídeos de YouTube, el tercer per l’ús actiu de Twitter i de telèfons intel·ligents amb accés a Internet.

Per això, ha explicat que la campanya pacífica que promouen més de 15.000 dones saudites per obtenir una llicència de maneig i altres més que els donen suport des d’altres països continuarà fins a aconseguir un canvi al seu país.

(...)

Font: Información

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: