Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Internacional : Breus

Drets de les dones en perill a Moçambic

dimecres 19 de març de 2014

Drets de les dones en perill a Moçambic

El Parlament vol aprovar aquest mes de març una indignant i inadmissible reforma del Codi Penal que permetrà als violadors eludir la justícia casant-se amb la seva víctima .

L’Assemblea Nacional de Moçambic podria aprovar i promulgar la revisió proposada pel govern aquest mes de març de 2014 . El nou article disposa la suspensió dels càrrecs contra una persona acusada de delictes sexuals si es casa amb la persona a qui presumptament ha violat .

Estableix a més que tota pena imposada serà suspesa i anul · lada en complir cinc anys de matrimoni , llevat que hi hagi hagut divorci o separació causada per l’acusat . I conté una disposició que impedeix entaular accions penals contra els presumptes autors de delictes sexuals fins que les supervivents dels abusos , el seu pare o el seu tutor si són menors d’edat , o una persona amb la qual visquin , presentin una denúncia oficial .

Els canvis proposats en el Codi Penal representen un greu retrocés per als drets de les dones i les nenes a Moçambic . Vulneren el seu dret a obtenir justícia , a la integritat física , a no patir discriminació, ni tortura , ni tracte cruel , inhumà i degradant .

És urgent que el Govern i el Parlament de Moçambic reconsiderin el projecte de reforma del Codi Penal i no promulguin una llei que suposaria un gravíssim retrocés per als drets de les dones i nenes en aquest país .

El suport de milers de persones a les dones marroquines va aconseguir que , al gener d’aquest any , s’eliminés un article similar en el Codi Penal del Marroc . Hem de aconseguir també a Moçambic .

Font: Amnistia Internacional

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: