Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Violència de Gènere : Breus

El 53% de les europees tem ser víctima d’assetjament físic i sexual

dimarts 23 de setembre de 2014

El 53% de les europees tem ser víctima d'assetjament físic i sexual

Més de la meitat de les dones de la UE —un 53 per cent, en concret— procura evitar certs llocs o situacions, almenys en ocasions, per por de ser víctimes d’agressions físiques o sexuals, cosa que no passa amb els homes.

Aquesta és una de les principals conclusions de la major enquesta sobre violència de gènere realitzada a Europa i que demà s’analitzarà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV), ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Així, aquest dimarts, dia 23 de setembre, el director de programes de l’Agència de Drets Fonamentals de la UE, Albin Dearing, analitzarà a l’Aula Magna, a les 19.00 hores, els resultats de la ’macroenquesta’ elaborada per aquest organisme per estudiar el problema de la violència de gènere a tot Europa.

En l’enquesta han participat 42.000 dones dels 28 estats membres de la UE, amb una mitjana de 1.500 entrevistes per país. És la primera enquesta d’aquest tipus que s’ha fet fins ara i dóna resposta a una petició de dades sobre la violència contra les dones realitzada pel Parlament europeu.

Els resultats són representatius de les experiències i les opinions de dones amb edats compreses entre els 18 i els 74 anys residents a la UE. Les entrevistes comprenien preguntes sobre violència física, sexual i psicològica, victimització durant la infància, assetjament i assetjament sexual, inclosos nous mitjans per cometre abusos, com internet. Les conclusions extretes tenen el propòsit de donar suport als responsables de la formulació de polítiques i altres parts interessades en abordar la violència contra les dones a la UE, destaca la Universitat.

Aquesta conferència s’inscriu en la programació de Claustre Obert, l’espai de reflexió creat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat i ’El País’ per abordar temes d’actualitat.

L’acte estarà moderat pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i presentat per Elena Martínez, professora titular de Dret Processal de la Universitat de València, i està organitzat pel Màster Oficial en Dret i Violència de Gènere d’aquesta universitat amb la col · laboració de la Unitat d’Igualtat.

VIOLÈNCIA SEXUAL

L’enquesta ofereix dades com que el 18% de les dones ha estat objecte d’assetjament a partir dels 15 anys, un 5% de les dones ho havien experimentat en els dotze mesos previs a l’enquesta i una de cada vint dones (5% ) ha estat violada des dels 15 anys.

Respecte a aquesta última dada, atès que per violació s’entén mantenir relacions sexuals mentre la subjectaven o feien mal, l’abast de la violació a la UE podria superar folgadament el 5% perquè la definició legal de violació, d’acord amb el marc normatiu de cada país, varia d’un lloc a un altre. Aquesta és només alguna de les diferències que es perceben entre els països, incideix l’entitat educativa.

Veure en línia : Diario de Navarra

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: