Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Drets : Breus

El 62% de dones que van avortar ho haurien fet sense la llei

dimecres 12 de març de 2014

El 62% de dones que van avortar ho haurien fet sense la llei

Una enquesta de les clíniques revela que el 30% ho faria de forma clandestina i un altre 30% se n’aniria a fora.

El 62,31% de les dones que han avortat ho haurien fet igualment encara que la llei no ho permetés. D’aquestes, el 30,37% recorreria a la interrupció de l’embaràs de forma clandestina i el 31,94% viatjaria a un altre país perquè l’hi practiquessin.

Són algunes de les principals dades de l’estudi elaborat per l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs (Acai) a partir d’una mostra de 6.045 dones, que constitueixen el total de les que han avortat en vint clíniques des del 15 d’octubre del 2013 fins al 15 de febrer del 2014.

Segons les dades de l’informe, que analitza els motius pels quals les dones avorten i la solució que buscarien si entrés en vigor la reforma de la llei, les de 16 i 17 anys del total de la mostra representen un 3,26% del total, una xifra que ha disminuït gairebé un punt en relació amb l’informe anterior elaborat per Acai fa dos anys.

Menors amb pares

La presidenta de l’associació, Francisca García, que ha presentat l’informe, ha assegurat que tres de cada quatre menors que van anar a les clíniques ho van fer acompanyades dels seus pares o tutors. Segons el perfil elaborat per l’associació, el 57% de les que avorten se situa en la franja d’edat d’entre 18 i 30 anys i la formació o l’ocupació no està vinculat a la seva decisió perquè el 63,82% té estudis entre Secundària i Batxillerat i més del 43% tenia feina.

Així mateix, més del 90% de les dones que van anar a les clíniques d’aquesta associació no desitjaven el seu embaràs i en un 54,41% dels casos ho van fer per causes que no tenen un origen econòmic, ni afectiu, ni laboral. El 70,7% havia nascut a Espanya davant el 29,15% que ho havia fet en un altre país.

Pel que fa a les condicions socials que s’haurien de donar perquè aquestes dones haguessin optat per seguir endavant amb la gestació, el 40,96% va respondre que cap; el 21,61% ho hauria fet si les seves condicions econòmiques fossin diferents; el 13,14% si la seva situació laboral fos una altra i el 10,76% si canviés la seva relació afectiva; el 8,48% va dir que l’edat i el 4,97%, altres causes.

Cap supòsit inclòs

L’informe ressalta que gairebé el 100% de les dones que avorten no estaria inclòs en la reforma del Govern, que només contempla els supòsits de violació i risc greu per a la salut de la mare.

Per la presidenta d’Acai, amb la reforma de la llei, impulsada pel Ministeri de Justícia, "hi haurà dones que tindran fills a la força" i només disminuirà la xifra d’avortaments "al paper" però no en la realitat. En aquest sentit, segons les dades de l’informe, el 30,37% de les dones que han avortat ho haurien fet de forma clandestina si la llei no els ho hagués permès i el 31,94% hauria viatjat a un altre país.

El 29,50% continuaria amb l’embaràs i part d’elles, segons Acai, "responen amb resignació i angoixades, no s’atreveixen o no es veuen capacitades per fer una altra cosa" i del 7,39% que va respondre que no sabria què fer són "dones que es troben en un carreró sense sortida, moltes d’elles volen avortar com fos, però no saben quina seria la solució".

Menys anticonceptius

García ha mostrat la seva preocupació pel fet que hagi augmentat el nombre de dones que no va usar cap mètode anticonceptiu per prevenir l’embaràs: el 47,86% així ho va afirmar, per un 36,82% que ho va fer el 2012. Aquesta disminució es deu, segons la presidenta d’Acai, al fet que no s’ha desenvolupat la llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs pel que fa a la formació als adolescents i joves en aquesta matèria, així com a la crisi econòmica perquè "els mètodes anticonceptius costen diners".

"Això fa que s’utilitzin mètodes insegurs com la marxa enrere o el preservatiu només de tant en tant", ha assenyalat García, que ha subratllat que el seu objectiu és que el Govern retiri la reforma de la llei de l’avortament.

Així, ha assegurat que si la norma entra en vigor, Acai seguirà acompanyant les dones que avorten de la manera que puguin. "Vol dir que farem i ens rebel·larem davant la llei fent avortaments i després que siguin els tribunals els que jutgin si estem dins o estem fora", ha indicat.

Veure en línia : El Periodic

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: