Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Dones en Xarxa

El 93% dels municipis de les comarques de Barcelona reben suport de la Diputació en polítiques d’igualtat de gènere.

dijous 28 de desembre de 2017

El 93% dels municipis de les comarques de Barcelona reben suport de la Diputació en polítiques d'igualtat de gènere.

Clou un any en que la Diputació de Barcelona ha donat suport a les polítiques d’igualtat municipals.

L’erradicació de la violència envers les dones és un objectiu primordial per a la Diputació de Barcelona, que treballa colze a colze amb els ajuntaments per fomentar la igualtat i la construcció d’una societat més justa i democràtica. El 93% dels municipis de la demarcació de Barcelona reben o han rebut suport de la Diputació per elaborar i implementar eines estratègiques adreçades a assolir la igualtat de gènere, ja sigui a través de plans d’igualtat de gènere, protocols d’abordatge de violències masclistes o actuacions de sensibilització, entre d’altres.

A més, la totalitat de la població de la demarcació disposa d’un pla local d’igualtat del seu municipi, ja que tots els consells comarcals tenen vigent un Pla local d’igualtat de gènere, elaborat amb la col•laboració de la Diputació, que també posa a disposició dels municipis recursos econòmics, humans i materials, que puguin ser d’utilitat en aquesta lluita conjunta.

El suport a les polítiques d’igualtat dels municipis es concreta en l’organització d’activitats de formació tècnica i tallers de sensibilització social, i en la col•laboració amb els ajuntaments per elaborar plans que parteixin de la realitat de cada territori.

Els consistoris poden demanar suport per redactar Plans d’Igualtat (Plans Locals LGTBI, Projectes d’igualtat de gènere...). I per abordar de manera integral la violència masclista, la Diputació hi col•labora en l’elaboració de Plans locals de prevenció de la violència, i Protocols d’actuació (protocols interns davant l’assetjament sexual o per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere a l’àmbit laboral, protocols d’abordatge de les violències masclistes.

Ja vam parlar anteriorment sobre el suport de la Diputació per a elaborar protocols d’actuació davant l’assetjament sexual en espais públics d’oci, pero unaltre instrument important que ofereix és el suport als municipis per a l’atenció psicològica de dones en situació de violència masclista i dels seus fills.

És un programa pilot que s’ofereix als ens locals, mitjançant conveni, consistent a aportar una borsa d’hores setmanals per a l’atenció psicològica específica de dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills. Trenta-sis ens locals s’estan beneficiant actualment d’aquest programa, l’objectiu del qual és consolidar i ampliar els serveis municipals de prevenció i atenció a les dones que es troben en aquesta situació.

Els ajuntaments i consells comarcals tenen una llarga trajectòria en el desenvolupament de serveis d’atenció en casos de violències masclistes, però els recursos limitats, tant a nivell econòmic com humà, i el creixement sostingut de la demanda, fa que els serveis es vegin sobrecarregats, amb llistes d’espera i amb processos que no poden acabar de tancar, com l’atenció als fills.
Amb una dotació total de 400.000 euros, la Diputació fa una aposta clara per reforçar el suport que reben els municipis i consells comarcals des de la Generalitat de Catalunya, per millorar els serveis de prevenció, atenció i recuperació de les dones que pateixen violències masclistes i els seus fills. Els ens locals que han optat al suport econòmic havien de disposar d’un servei actiu d’atenció psicològica per a dones i/o els seus fills, i disposar d’un espai físic adient d’atenció.

La gran demanda rebuda i les necessitat detectades al territori fan que des de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació s’estigui treballant per la consolidació d’aquest programa durant l’any 2018.

Bon any nou!

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: