Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets : Breus

El Constitucional restringeix la protecció laboral de les dones embarassades

dijous 24 d'octubre de 2013

El Constitucional restringeix la protecció laboral de les dones embarassades

El Tribunal Constitucional interpreta estenent drets o restringiéndolos . En el cas de les treballadores embarassades ha decidit retallar-los. En una polèmica sentència , que ha comptat amb cinc vots discrepants , ha dictaminat que l’article de l’Estatut dels Treballadors que impedeix acomiadar una dona des de l’inici de l’embaràs fins que dóna a llum no es pot aplicar als períodes de prova . Aquest article va ser la manera de blindés les gestants , davant l’evident dificultat de poder provar l’embaràs com a causa d’acomiadament . La inclusió d’un període de prova en els contractes és optativa i té un límit màxim de sis mesos amb una excepció : els de suport a emprenedors per fomentar l’ocupació a les pimes , que l’amplien a un any . El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat donar empara a una treballadora que va ser acomiadada , estant embarassada , quan es trobava en període de prova . L’acomiadament , o " desistiment empresarial" com ho considera el tribunal , es va produir el 2009 quan va començar a treballar com a comercial amb un contracte de sis mesos de durada , prorrogables automàticament per períodes iguals i després de pactar un termini de prova de dos mesos . En el moment de la signatura del contracte , el 24 de juny , la treballadora estava embarassada , tot i que no consta que l’empresa tingués coneixement del seu estat . El 4 d’agost , l’empresa li va comunicar que acabava el seu treball per "no superar el període de prova" . La gestant va recórrer l’acomiadament i va al.legar que aquest es va produir quan l’empresa es va assabentar del seu embaràs .

" No cal estendre la protecció dispensada per l’acomiadament a la resolució contractual en període de prova" , sentencia el Constitucional que sosté que l’embaràs , encara que no sigui conegut per l’empresa , és causa objectiva de nul · litat només en cas que es doni la figura jurídica del " acomiadament" i no en el cas d ’"extinció de contracte en període de prova" .

La restricció dictada pel Constitucional es basa en que no és el mateix un " acomiadament " que " el desistiment empresarial durant el període de prova" . La diferència rau en que es tracta de figures jurídiques diferents perquè es deriven de diferents tipus de contracte . Amb aquesta premissa , el tribunal considera la protecció pròpia de la Constitució (no discriminació per raó de sexe ) però no el més que atorga l’article 55 de l’Estatut dels Treballadors , una protecció reforçada i atorgada a les embarassades des de 1995 .

Segons la sentència de l’alt tribunal , el legislador " decantar conscientment per limitar aquesta tutela excloent la seva aplicació al supòsit de desistiment empresarial durant el període de prova" .

(...)

Veure en línia : El País

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: