Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 12-12-2018
>
<
Desembre'18
llmamejovessum
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Agenda

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

divendres 1 d'agost de 2014

El conveni europeu per prevenir la violència contra les dones entra en vigor

El conveni del Consell d’Europa per prevenir i combatre la violència contra les dones, conegut com a Conveni d’Istanbul - ciutat en què es va aprovar el 2011 -, entra aquest divendres 1 d’agost en vigor en onze dels tretze països que ho han ratificat, entre ells Espanya.
El tractat està centrat en la detecció, prevenció i lluita contra totes les formes de violència sobre la dona, des del maltractament a les mans de la seva parella o exparella fins al matrimoni forçós, la mutilació genital femenina o la tracta amb fins d’explotació, i compromet a l’Estat que ho ratifica a adoptar mesures legislatives, punitives i d’informació i sensibilització per perseguir aquests delictes i protegir les víctimes.
Espanya, que va ratificar el conveni el passat mes d’abril, es compromet, entre altres mesures, a perseguir internacionalment la mutilació genital femenina quan l’hagi comès un espanyol o resident habitual al país sobre una víctima que compleixi una d’aquestes característiques, sense que les seves restriccions de la justícia universal puguin ser impediment.
Així mateix, contreu altres obligacions, com adoptar les mesures necessàries perquè la persecució per raó de gènere sigui tinguda en compte com a causa per obtenir asil o protecció subsidiària. Espanya, en tota la seva història, només ha concedit la protecció per motiu de gènere en una ocasió, es tractava d’una víctima de tràfic.
En aquest sentit, estableix que les parts signants "adoptaran les mesures legislatives o d’un altre tipus necessàries per desenvolupar procediments d’acollida sensibles al gènere i serveis de suport als sol · licitants d’asil, així com directrius basades en el gènere i procediments d’asil sensibles al gènere, inclosos els relatius a l’obtenció de l’estatut de refugiat ia la sol · licitud de protecció internacional ".
El Conveni va més enllà i recorda als Estats el principi internacional de no devolució, de manera que els compromet a adoptar les mesures necessàries per respectar a fi de garantir que "les víctimes de violència contra les dones necessitades de protecció, amb independència del seu condició o del seu lloc de residència, no puguin ser retornades en cap circumstància a un país on la seva vida pogués estar en perill o en què poguessin ser víctimes de tortura o de tractes o danys inhumans o degradants ".
Hi ha altres compromisos en el text que a Espanya ja tenen un rodatge, com l’obligació d’adoptar una legislació específica contra la violència de gènere (La Llei Integral compleix ara 10 anys) que inclogui la possibilitat d’adoptar ordres i mesures de protecció urgent per a les víctimes, prohibeixi els sistemes de mediació o conciliació en aquests casos i que prengui com a agreujant el parentiu, entre altres mesures vigents en el sistema judicial actual.

També planteja la possibilitat que els jutges dictin "la pèrdua dels seus drets dimanants de la pàtria potestat (del maltractador) si l’interès superior del menor, que pot incloure la seguretat de la víctima, no es pot garantir de cap altra manera" o que s’arbitrin mecanismes de seguiment i vigilància dels condemnats per aquests delictes de violència sobre les dones.
Sobre aquest assumpte, el Conveni diu que "les parts han de prendre les mesures legislatives o altres necessàries perquè, en el moment d’estipular els drets de custòdia i visita relatius als fills, es tinguin en compte els incidents de violència" així com perquè "l’exercici de cap dret de visita o custòdia posi en perill els drets i la seguretat de la víctima i dels nens".
Per al seguiment dels compromisos adquirits amb la ratificació, el Conveni preveu la creació del Grup d’Experts en la lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica (GREVIO), que estarà integrat per un mínim de 10 i un màxim de 15 membres de països diferents i amb una participació equilibrada tant en termes de gènere com a nivell disciplinar, que tindrà un mandat de quatre anys.
El GREVIO visitarà els Estats, rebrà informació d’organitzacions socials i organismes oficials i elaborarà un informe amb recomanacions que serà elevades al país afectat i al Comitè en què tindran presència tots els que hagin ratificat el Conveni. D’aquest Comitè sortiran les recomanacions al país en qüestió en relació amb el compliment dels compromisos adquirits i seran públiques.

Font: Europa Press

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: