Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Comunicació

El debat de TV3 sobre la prostitució, decepcionant

Suma’t a la nota de protesta dirigida a Cuní
dijous 26 de gener de 2006

(Versión en castellano al final del texto)

Benvolgudes amigues us fem arribar la protesta que estem signant pel tractament que avui TV3 ha donat al debat sobre la prostitució.

Si esteu d’acord us demanem que feu arribar també la vostra protesta al Sr. Cuní responsable del "matins de TV3" matinstv3@tvcatalunya.com amb copia a donesenxarxa@mujeresenred.net

Senyor Cuní i tot l’equip dels matins de TV3,

esperava amb interès el vostre debat sobre la prostitució però, després de veure’l, m’he quedat molt decebuda.

¿Per què hi havia 3 prostitutes encantades de ser-ho i cap prostituta víctima de les xarxes internacionals? Segons les dades de diferents organitzacions que lluiten per ajudar les prostitutes (Médicos del mundo, APRAMP o Fundación mujeres) i l’últim informe de la Guàrdia Civil, només un 5% de prostitutes ho són per voluntat pròpia. Si el debat de TV3 volia ser objectiu, hauria d’haver respectat la proporció i hauria d’haver portat 19 prostitutes contràries i una de favorable a la prostitució, però mai no hauria d’haver-ne portat 3 a favor i cap en contra, ja que distorsiona la realitat.

¿Per què una representant de CCOO i cap d’UGT, que s’ha manifestat en contra?

M’ha semblat poc objectiva la composició de la taula: tres putes encantades de ser-ho (per cert, les tres que van sempre a tots els actes; només hi faltava la Margarita nosequè, que era fora de BCN), un macarra amb aspecte respectable ben d’acord amb la llei de la Tura, i enfront dels 4 personatges, la representat d’una associació feminista contrària a la legalització de la prostitució. Al pròxim debat, si hi ha d’haver prostitutes, seria important tenir-hi unes quantes dones traficades, que parlessin de l’esclavatge, i algunes representants d’associacions que ajuden les dones que volen deixar la prostitució. Això suposant que n’hi hagi d’haver.

Per què ¿és just que el debat de la prostitució enfronti les dones amb les dones. ¿S’imaginen un debat sobre drets individuals en què es discutís sobre si els treballadors poden fer 60 hores setmanals? No, no poden segons l’estatut dels treballadors però és obvi que hi ha immigrants que treballen 60 o més hores a la setmana. ¿I s’imaginen que en el debat els convidats fossin un treballador del Corte inglès i tres paquistanesos que carreguen ampolles de butà 24 hores sobre 24 i set dies a la setmana? ¿Oi que els paquistanesos cridarien per reafirmar els seus drets individuals? Però això no seria cap raó per legislar en aquest sentit.

A més, les prostitutes creuen que aquest debat només les afecta a elles i que les altres hem de callar i no ficar-nos-hi, però s’equivoquen perquè aquesta és una qüestió de gènere (el 90% de prostitutes són dones, i més del 90% d’usuaris són homes), per tant, ens afecta a totes: és impensable una societat igualitària on el cos de les dones es pugui comprar. Quan es fan debats sobre droga no es conviden tres drogates, un traficant i un metge. S’hi conviden agents no implicats directament. Quan es van fer debats per aprovar la llei contra la violència envers les dones, no s’hi van portar dones maltractades, sinó especialistes en el tema que poguessin parlar-ne sense estar-hi implicats/des.

A més, malgrat que aquestes prostitutes ho hagin negat, la prostitució és una forma d’esclavatge i així ho recull l’ONU. També les dones maltractades neguen sovint el maltracte i perdonen el maltractador quan arriben a judici. Aleshores, moltes persones ho atribueixen a la personalitat masoquista femenina. Si fos pel que opinen les pròpies persones implicades, els esclaus encara continuarien existint als Estats Units, perquè molts estaven d’acord amb la seva condició. I els nans encara treballarien als circs. I les pallisses a les dones dins del si de la parella encara es considerarien "normals", perquè, ja se sap, a elles els agrada que les peguin de tant en tant.

De manera que al debat hi hauria faltat teòriques de les qüestions de gènere, unes a favor i altres en contra.

I algun client!! Sisplau, ¿no podríem veure i sentir un paio que paga per tenir sexe? Au, va! Als reportatges sempre veiem les cares, les tetes i els culs d’elles, però els rostres d’ells sempre se’ns mostren tapats... Al capdavall, sense clients no hi hauria prostitució, però mai ningú no parla d’ells; mai no se sap què pensen.

I, per descomptat, considerant que es tracta d’una llei, hi faltaria una advocatessa.

I per cert, tenint en compte que la Vanguardia havia publicat un extracte molt complet de la llei, s’hi hauria pogut fer referència. Com a mínim a les declaracions de la consellera, que avui diu a La Vanguardia que la llei recull el sentir de ciutadans i ciutadanes, contraris a que les prostitutes estiguin al carrer. Quina pena haver perdut l’ocasió de sentir-les comentar aquest aspecte o el fet que hagin d’estar catalogades i hagin de passar revsions sanitàries epriòdiques?

Una llàstima, de debò. ¿Tindreu en compte alguna d’aquestes propostes per al pròxim debat?

Moltes gràcies

Cordialment

Gemma Lienas

http://www.gemmalienas.com

Presidenta de Dones en Xarxa

VERSIÓN EN CASTELLANO

Señor Cuní y todo el equipo de “Els matins de TV3”:

Esperaba con interés vuestro debate sobre la prostitución pero, después de verlo, me he sentido decepcionada.

¿Por qué había 3 prostitutas encantadas de serlo y ninguna prostituta víctima de las redes internacionales? Según los datos de diferentes organizaciones que luchan por ayudar a las prostitutas (Médicos del mundo, APRAMP o Fundación mujeres) y el último informe de la Guardia Civil, sólo un 5% de prostitutas lo son por voluntad propia. Si el debate de TV3 pretendía ser objetivo, debería haber respetado la proporción y debería haber invitado a 19 prostitutas contrarias y sólo a una favorable a la prostitución, pero nunca deberían haber invitado a 3 a favor y a ninguna en contra ya que es una distorsión de la realidad.

¿Por qué una representante de CCOO y ninguna de UGT, que se ha manifestado en contra?

Me ha parecido poco objetiva la composición de la mesa: tres putas encantadas de serlo (por cierto, las tres que van siempre a todos los actos; sólo faltaba una tal Margarita, que se hallaba fuera de BCN), un macarra con aspecto respetable y opinión favorable a la ley de la consejera Tura, y frente a esos 4 personajes, la representante de una asociación feminista contraria a la legalización de la prostitución. En el próximo debate, si tiene que haber prostitutas, sería importante la participación de unas cuantas mujeres traficadas, que hablasen de la esclavitud, y algunas representantes de asociaciones que ayudan a las mujeres que quieren dejar la prostitución. Ello suponiendo que las prostitutas deban asistir.

Porque ¿es justo que el debate de la prostitución enfrente a las mujeres con las mujeres. ¿Se imaginan un debate sobre derechos individuales en el que se discutiera sobre si los trabajadores pueden hacer 60 horas semanales? No, no pueden según el estatuto de los trabajadores pero es obvio que hay inmigrantes que trabajan 60 o más horas a la semana. ¿Y se imaginan que en el debate los invitados fuesen un trabajador del Corte Inglés y tres paquistaníes que cargan botellas de butano 12 horas sobre 24 y siete días a la semana? ¿A que los paquistaníes gritarían para reafirmar sus derechos individuales? Pero ello no sería motivo para legislar en este sentido.

Además, algunas prostitutas creen que este debate sólo las afecta a ellas y que las demás mujeres tenemos que callarnos y mantenernos al margen, pero se equivocan porque ésta es una cuestión de genero (el 90% de prostitutas son mujeres, y más del 90% de los usuarios son hombres), por lo tanto, nos afecta a todas: es impensable una sociedad igualitaria en la que el cuerpo de las mujeres se pueda comprar. Cuando se realizan debates sobre la droga, no se invitan a tres drogatas, a un traficante y a un médico. Se invitan a agentes no implicados directamente. Cuando se realizaron debates para aprobar la ley contra la violencia hacia las mujeres, no se invitó a mujeres maltratadas, sino a especialistas en el tema que pudiera hablar de ello sin estar implicados/as.

Además, a pesar de que estas prostitutas lo hayan negado, la prostitución es una forma de esclavitud y así lo define la ONU. También las mujeres maltratadas niegan a menudo el maltrato y perdonan al maltratador en el juicio. Entonces, ciertas gentes lo atribuyen a la personalidad masoquista femenina. Si fuera por la opinión de las propias personas implicadas, los esclavos todavía existirían en los Estados Unidos, porque muchos estaban de acuerdo con su condición. Y los enanos todavía trabajarían en los circos. Y las palizas a las mujeres en el seno de la pareja todavía se considerarían "normales", porque, ya se sabe, a ellas les gusta que las zurren de vez en cuando.

De modo que en el debate habrían faltado teóricas de las cuestiones de género, unas a favor y otras en contra.

¡Y algún cliente! Por favor, ¿no podríamos ver y oír a algún tío que paga por tener sexo? ¡Vamos! En los reportajes siempre vemos las caras, las tetas y los culos de ellas, pero los rostros de ellos siempre se nos muestran tapados... A fin de cuentas, sin clientes no habría prostitución. Y sin embargo jamás nadie habla de ellos; nunca se sabe lo que piensan.

Y, por descontado, considerando que se trata de “legalizar” la prostitución, sería necesario invitar a una abogada.

Y, por cierto, teniendo en cuenta que La Vanguardia había publicado un extracto muy completo de la ley, habría sido necesario referirse a ella. Como mínimo a las declaraciones de la consejera Tura, que hoy (26-1-06) dice en La Vanguardia que la ley refleja el sentir de ciudadanas y ciudadanos, contrarios a que les prostitutas estén en la calle. ¡Qué pena haber desperdiciado la ocasión de oír cómo las prostitutas presentes comentaban este aspecto o el hecho de que tengan que estar catalogadas y tengan que pasar revisiones sanitarias periódicas?

Una lástima, realmente. ¿Querréis tener en cuenta alguna de estas propuestas para el próximo debate?

Muchas gracias

Cordialmente

Gemma Lienas

En col.laboració amb: