Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Emprenedores
III trobada de dones asiàtiques i espanyoles

El dèficit femení del lideratge a les empreses

dimarts 20 de novembre de 2012

El dèficit femení del lideratge a les empreses

La infrarepresentació de les dones als llocs de direcció de les empreses, fruit d’una discriminació universal i transversal té un preu: el no reconeixement del talent femení, que és una pèrdua de talent inadmissible per a qualsevol organització. Entre els factors que propicien aquesta invisibilització, una constant en la organització de la societat, la distribució del temps i de la corresponsbalitat.

Per a Sara Berbel, anterior presidenta de l’Institut Català de les Dones, i doctora en psicologia social per la Universitat de Barcelona, el repte de les dones és el de la coresponsabilitat, “El principal repte de les dones és la organització del temps, després de que la formació ja s’ha assolit, el què cal és el temps, la coresponsabilitat de les tasques, calen mesures de flexibilització que permetin a homes i a dones canviar la vida personal i la laboral”, una opinió que expressà en el cara a cara “organització i lideratge de les empreses” amb la directora de Tecnologia i Telecomunicacions de Templewood al Regne Unit, Veera Johnson.

Per a la britànica, les dones poden aportar lideratge per la capacitat de comunicar, però els homes i les dones no són millors líders, per això ens cal un equilibri, ens calen xarxes de recolzament i hi ha poques empreses que ho facin. Segons Goldmans Sachs, les dones entre 20-35 anys es surten de les carreres per tenir fills, i tampoc no es dóna als homes la oportunitat, no és fàcil de trobar un bon model, cal el lideratge des de dalt. “Fins i tot l’aigua pot moure muntanyes, però cal temps”.

Hi ha un sostre de vidre que és molt difícil, molt subtil perquè tenint experiències, les dones no estem en els àmbits de decisió, cal una socialització diferenciada. Lagarde deia que les dones hem d’anar més enllà de la nostra aldea, ha de donar el salt. Per això ens cal més formació i sobretot lluitar contra els prejudicis del doble lligam, si es competeix respecte a l’estereotip masculí, són acusades de ser poc femenines, i si es comporten respecte a l’estereotip dominant de les dones, aleshores són febles, comentà Sara Berbel.

El camí sobre la taula per saltar aquest gap són les quotes, necessàries, segons Johnson, perquè “la voluntarietat no funciona, l’acord voluntari que va proposar Vivianne Redding del 40% no ha reeixit, és difícil accedir al poder”. Les dades són molt clares, per a que un col•lectiu tingui influència ha de ser del 30% i la dona està en el 12,7% lluny, no ja de la paritat, com correspondria, si no de la quota d’influència social.

Això té a veure amb quin punt de la realitat parteixen, si s’han de fixar objectius, estem educades per ser modestes, i així és molt difícil fer una carrera, “si jo serveixo ja se n’adonaran” , a la cultura femenina està molt mal vist expressar ambició, poder i a la masculina, doncs està ben vist.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: