Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Salut

El Departament de Salut manifesta el seu rebuig a la reforma de la Llei de l’avortament

divendres 30 de maig de 2014

El Departament de Salut manifesta el seu rebuig a la reforma de la Llei de l'avortament

La Xarxa de Dones per la Salut va celebrar el 28 de maig, Dia Internacional de la Salut de les Dones, amb un acte que va definir un front comú en contra de l’aprovació de l’Avantprojecte de la LEY ORGÁNICA PARA LA PROTECCIÓN DE LA VIDA DEL CONCEBIDO Y DE LOS DERECHOS DE LA MUJER EMBARAZADA del Govern del PP.

En aquest acte hi van participar, com a Fila 0, membres de la Societat Catalana de Sexologia, la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, la Societat Catalana de Contracepció, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Fòrum Català d’Atenció Primària, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, l’Associació Catalana de Llevadores, l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’Embaràs, l’Associació de Dones Juristes, la Federació de Sanitat de CCOO, la Campanya pel Dret a l’Avortament i representants dels grups polítics de CiU, d’ERC, del PSC i d’ICV-EUiA. Tots aquests grups van deixar clar el seu posicionament en contra de la reforma i van demanar al Govern de Catalunya que adoptés les mesures necessàries per a que no tiri endavant i, en cas que sigui així, que es posin tots els mitjans possibles per a la protecció del dret de les dones a decidir sobre el propi cos i a garantir el dret d’exercir i la seguretat de les persones professionals.

El Dr. Francesc Sancho i Serena, Secretaria de Participació Local i Social en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va manifestar el compromís del Govern català per fer front a aquesta Contrareforma i per definir els canals d’accés a la interrupció de l’embaràs per a les dones i per a la pràctica segura i de qualitat dels i les professionals. Malgrat tot, va deixar clar que encara no hi havia cap circuit dissenyat perquè s’estava esperant saber com acaba tot el procés i a quin text legislatiu definitiu s’haurà de respondre.

Els representants que van parlar a la Fila 0 van fer diverses demandes directes al Govern de Catalunya entre les quals estava la pressió que pot exercir al Consell Interterritorial, la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat i la necessitat immediata de dissenyar un circuit que pugui garantir l’accés de les dones a aquesta prestació sanitària i la seguretat dels i les professionals.

Aquest acte, ha marcat un abans i un després, perquè va permetre traslladar al Govern de Catalunya el rebuig frontal de la societat civil, la societat científica i representants polítics davant de la possible aprovació d’aquesta llei. Es van aconseguir compromisos imprescindibles que s’hauran d’assumir des del Departament de Salut i, a la vegada, va ser el punt de partida per establir ponts de diàleg i sinergies, que ara són imprescindibles, entre el món sanitari, el moviment feminista i les institucions i representants polítiques per tal de fer front a una ofensiva moralista i irresponsable que torna a posar en joc els drets, la salut i la vida de les dones.

Perquè les lleis han de garantir drets i no abolir-los, perquè les lleis han de protegir a les persones i no posar en risc la seva vida; volem dret a decidir, dret a decidir-ho tot.


Nota de premsa de la xarxa de dones per la salut

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: