Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Salut : Breus

El dret a l’avortament segur ia l’educació sexual perden la batalla al Parlament Europeu

dimecres 11 de desembre de 2013

El dret a l'avortament segur ia l'educació sexual perden la batalla al Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha tornat a rebutjar aquest dimarts un informe sobre salut sexual i reproductiva que , entre les seves disposicions , defensava el dret de la dona a l’avortament segur i demanava als governs europeus que asseguressin l’educació sexual en l’ensenyament obligatori .

El document , conegut com Informe Estrela - pel cognom de l’europarlamentària socialista portuguesa que l’ha redactat , Editar Estrela - passava el seu segon test al Parlament Europeu , després que a l’octubre les diferències entre els grups polítics sobre el seu contingut van evitar que sotmetés a vot . Els europarlamentaris conservadors han presentat ara un text alternatiu , una resolució en contra , en el qual s’especifica que són els estats membres els que tenen la competència en matèria de salut sexual i educació sexual a les escoles . Després del vot en contra del seu informe , Estrela ha anomenat " hipòcrites " als eurodiputats " que voten en contra dels drets de salut sexual de les dones però després premien Malala Yousafzai per lluitar pels drets de les nenes al Pakistan .

El text revisat demanava garantir a les dones el dret a l’avortament en cas de violació . Deia que "els serveis d’avortament de qualitat han de ser legals , segurs i accessibles , dins dels sistemes de salut pública dels Estats membres " . i demanava també que les dones que se sotmetessin a un avortament il · legal no siguin perseguides per la Justícia.

L’informe subratllava que "en cap cas" s’ha de promoure l’avortament com a mètode de planificació familiar i demana als Estats membres polítiques i mesures adequades per evitar que es recorri a l’avortament " per raons socials i econòmiques" .

I denunciava que impedeixi o retardi l’ accés a l’avortament en els supòsits en què és legal , amb " obstacles" com "l’ús estès de l’objecció de consciència , períodes d’espera mèdicament innecessaris o assessorament parcial" . Aquest informe arriba en un moment en què a Espanya el Govern promou una legislació restrictiva respecte a l’avortament . Per als col · lectius defensors del dret a decidir sobre l’avortament , el text suposava "aprofundir en el compromís de la UE a fer accessible l’anticoncepció , l’educació sexual i la planificació familiar voluntària ja que aquests elements empoderen les dones per decidir el nombre de fills que tenen , redueix els embarassos d’adolescents , i permet a les dones i les nenes rebin educació " .

El document abastava altres qüestions relacionades amb la salut sexual , inclosa la necessitat que les dones tinguin accés a revisions ginecològiques i mamografies anuals . A més reclamava serveis de fertilitat i opcions reproductives "no discriminatòries " perquè tinguin accés als tractaments totes les dones .

Veure en línia : 20 minutos

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: